Per què encara hi ha guerres al món? Per què es fa patir i morir a tants éssers humans? Per què hi ha tants nens orfes? Perquè l’odi, la incomprensió, la por i l’enveja empenyen a alguns a atacar a altres, a eliminar-los i llevar-los el que tenen. A més, actuen així creient que tenen raó.

La tolerància obre més espai al cor perquè hi càpiguen més amics. No creus que és tonto rebutjar a algú sense ni tan sols conèixer-lo?

Aquests mals sentiments es diuen prejudicis. La gent no neix amb ells; però es van formant a mesura que creix.

Reflexiona sobre aquests pensaments i tracta d’aplicar-los cada dia. Això t’ajudarà a ser una persona sense prejudicis i faràs més agradable la teva vida i la dels altres.

Totes les cultures ens ofereixen alguna cosa diferent. Gaudeix i coneix el millor de cadascuna.

Els homes i les dones poden fer les mateixes feines i arribar a les mateixes metes. No subestimes a altres pel seu sexe.

Les limitacions físiques no impedeixen que les persones es desenvolupin i gaudeixin amb amics i companys.

La gent gran mereixen el nostre respecte i consideració. Escolta les seves experiències, ja que sempre tenen alguna cosa a ensenyar-nos.

Es fa imprescindible educar per a la tolerància. Fer-ho, comporta el respecte a les diferències i la necessitat del diàleg permanent, que juguen un paper molt important davant comprensió i el perdó.

Per aconseguir això cal que tots analitzem les situacions abans d’actuar de manera intolerant. Moltes vegades ni tan sols sabem com exercitar la nostra tolerància cap a altres persones, o fins i tot si ho sabem se’ns dificulta posar-ho en pràctica. Pot arribar a ser complicat més no impossible, només necessitem fer un esforç constant. I per exercitar la tolerància és important: Primer de tot, quan et trobis en una situació en la qual usualment actues de manera intolerant, dóna’t un moment per respirar, si es tracta d’una persona o un grup de persones, no li donis importància a allò que et molesta, no et fixis en el que està dient, en el que porta posat, en el seu color de pell, en la seva forma d’actuar; només concentra’t en els seus ulls i adona’t que igual que tu i que tots els éssers humans, és una persona plena de defectes, però també plena de virtuts.

Per un dia no li prestis atenció a ningú més que a tu, i et vas a adonar que no ets perfecte, i que segurament hi ha coses dins teu que també et molesten, i segurament hi haurà persones a les quals també els molesti, però estàs en tot el teu dret de ser qui ets, i no hi ha persona amb el dret de tractar-malament o discriminar.

Pren-te un moment per reflexionar sobre tot el que està succeint en el món en aquest moment, i tot el que es podria evitar, si tan sols les persones respectessin les diferències que hi ha en cada individu.

És important que comprenguis, que totes les persones primer de tot són éssers vius, i el valuós dins d’ells és la seva vida, tota la resta són simples estàndards i classificacions humanes, les quals no tenen cap valor.

Analitza el fet que si estàs bé amb tu mateix vas a estar bé amb els altres, ja que la majoria de les coses que ens molesten en els altres són el reflex d’alguna cosa que ens molesta de nosaltres mateixos.

Finalment, quan la intolerància t’estigui guanyant, no et donis per vençut i pensa en totes les millores que portarà a la teva vida el aconseguir deixar la intolerància en el passat. Afronta el teu camí amb coratge, no tinguis por de les crítiques dels altres. I, sobretot, no et deixis paralitzar per les teves pròpies crítiques. Si som tolerants amb els altres, és més fàcil acceptar els nostres propis errors. Quan realment permetem que l’odi, l’enveja, la intolerància, vibren al nostre voltant, acabem consumits per aquesta vibració

És viure en pau i harmonia, per compartir amb els nostres semblants. No discriminar cap ésser humà pel seu color, creences religioses, o sexe, en el qual tots som iguals. No ferir o fer mal, respectant sempre i saber escoltar. Per tant TOLERÀNCIA, és només amor cap als nostres semblants. Viu i deixa viure!

Primer de tot, som humans i que cal començar a donar-nos suport com una sola raça i acceptar-nos amb les nostres diferències i semblances, ja que això ens fa qui som. Si tots fóssim iguals, seria molt avorrit no?

Jo crec que a tots ens vindria bé una dosi de tolerància, tracta de canviar per ser més tolerant i posar el meu granet de sorra a aquest gran problema que té la humanitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada