Una desena d’animals reben la tradicional benedicció de Sant Antoni a Canillo

Nou gossos, una cabra i un gat han rebut aquest dissabte la tradicional benedicció de Sant Antoni a Canillo. Mossèn Ramon de Canillo ha estat l’encarregat de beneir als animals, davant de la Casa Comuna, i amb la presència d’una imatge de Sant Antoni portada expressament de la parròquia.

Malgrat el mal temps, una quinzena de persones s’han aplegat aquest dissabte al davant del Comú de Canillo amb els seus animals per rebre la tradicional benedicció de Sant Antoni. Aquesta tradició fa tres anys que se celebra davant del Comú i encara que altres anys ha comptat amb més participants, aquest any han estat onze els animals que han rebut la benedicció.

‘Abans el rector, a una hora determinada, sortia a la porta de l’església i la gent obria les vaqueries, les corts, i així beneïen. Ara fa uns tres anys el Comú va dir, com que la gent no té vaques i té animals de companyia fem-ho al davant de la casa Comuna, que és molt significatiu pel poble i portem el sant de l’altar de Sant Antoni’, ha explicat mossèn Ramon.

‘El sentit que té? Doncs sabem que els animals ens ajuden, ens humanitzem. I que quan diem que ens hem d’estimar els uns als altres també hem d’estimar als animals. La bíblia diu, al Deuteronomi, que si un maltracta a un animal, és castigat, i que quan estimem als animals som també beneits per Déu’, ha dit mossèn Ramon, que abans de beneir als animals ha destacat la importància que els animals tenen al cristianisme.

TOTES LES NOTÍCIES