Una delegació de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i els Drets Humans de l’OSCE visita Andorra

visita eleccions

El ministre d’Afers Exteriors en funcions, Gilbert Saboya, i el secretari General de Govern, Jordi Casadevall, han rebut aquest matí una delegació de dos experts de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans de l’OSCE. L’objectiu de la visita és avaluar el procés electoral a Andorra abans de les eleccions generals de l’1 de març.

L’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans (ODIHR) és una institució que actua de manera autònoma i independent sota el paraigües de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). L’ODIHR, que ja va realitzar una avaluació a Andorra al 2011, observa eleccions, revisa la legislació i emet recomanacions als governs sobre com desenvolupar i mantenir institucions democràtiques. També presta assistència tècnica i en la promoció del desenvolupament d’organitzacions no governamentals i de la societat civil.

Els experts de l’ODIHR s’han reunit aquest dimarts amb el ministre d’Afers Exteriors en funcions i el Secretari General de Govern on han tractat els darrers canvis en la legislació electoral des del 2011, el procediment de registre de candidats, com s’estableixen els col·legis i meses electorals, el desenvolupament de la jornada electoral i el funcionament del vot per dipòsit judicial per correu, entre d’altres.

Al llarg d’aquests dos dies, els experts de l’ODIHR s’entrevistaran amb representants del Govern, de la Junta Electoral, del Tribunal de Comptes, del Tribunal Superior de Justícia, dels Comuns, dels partits polítics, dels mitjans de comunicació així com amb representants de la societat civil.

La visita a Andorra de la delegació de l’ODIHR formada per Richard Lappin i Alexey Gromov, dóna resposta a la invitació que va enviar la Missió Permanent d’Andorra a l’OSCE informant de les properes eleccions generals i convidant-los a observar-les tal i com estableix el document de Copenhaguen del 1990.

TOTES LES NOTÍCIES