Una delegació de l’EFTA visita Andorra per conèixer la realitat del país

Una delegació del grup AELC (Associació Europea de Lliure Comerç – EFTA) del Consell de la Unió Europea realitza, convidada pel Govern d’Andorra, una visita de treball a Andorra des d’avui i fins divendres per conèixer in situ la realitat econòmica i social del Principat.

El grup està format per un representant de 20 estats membres de la UE, dos representants del Servei Europeu d’Acció Exterior, un representant de la Direcció General de Mercats  de la Comissió Europea i un representant de la Secretaria del Consell de la UE. El programa de la visita, que va ser consensuat entre la Missió d’Andorra davant de la UE i la representació de la presidència danesa, contempla trobades amb membres del Govern i el Consell General, així com amb representants de diferents sectors econòmics i de la societat civil. La delegació andorrana estarà integrada per l’ambaixadora del Principat d’Andorra a la UE, Eva Descarrega, i el conseller d’ambaixada Xavier Trota, així com pels experts Marc Maresceau i Jean-Claude Berthélémy.

L’AELC és el grup del Consell de la UE encarregat de fer el seguiment de les relacions dels estats AELC (Suïssa, Noruega, Liechtenstein i Islàndia) i dels petits estats (Andorra, Mònaco i San Marino) amb la Unió Europea. D’acord amb la seva dinàmica de funcionament, cada any organitzen un desplaçament a un dels estats AELC amb l’objectiu de mantenir trobades amb les seves autoritats i conèixer millor el país, de manera que, per exemple, l’any 2010 es van desplaçar a Suïssa i l’any passat van desplaçar-se a Liechtenstein. Aquesta serà la primera visita del grup AELC a un país que no n’és membre.

Text: Govern d’Andorra

2 comentaris

  1. “Convidada pel Govern d’Andorra”

    Hasta aqui pude leer. $$$$€€€€

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES