Una delegació de la Casa de Portugal participarà a la 23ª desfilada del vestit tradicional portuguès

El proper dissabte tindrà lloc a la ciutat portuguesa de Gondomar, situada a prop d’Oporto, la 23ª edició de la desfilada del vestit tradicional portuguès.
Prop de 1200 folkloristes habillats amb el vestit regional, de nord a sud del país i illes, desfilaran per la “passerelle” situada a l’avinguda 25 d’abril que l’ajuntament de Gondomar va acondicionar per l’ocasió.

El Principat es farà representar a càrrec del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ integrat per vuit membres que es desplaçaran per primer cop des d’Andorra fins la ciutat portuguesa per participar a la principal concentració del vestit regional nacional organitzat per la Federació del Folklore Portuguès.
Dins els diferents apartats de la representació: treball, festa, infància, mar, riu, muntanya, casament i fins i tot la recreació d’un enterrament, la representació andorrana integra l’apartat destinat al “treball” amb vestits tradicionals de la regió de l’Alto Minho i els corresponents atrezzos.
Amb aquesta participació, l’entitat cultural andorrana dona el tret de sortida a una nova temporada representativa de la cultural tradicional portuguesa a les valls d’Andorra i els propers mesos té programat la participació al “village” dels Specials Olympics i a la Fira d’Andorra la Vella abans d’encetar, a inicis d’any, una nova edició de les tradicionals Janeiras.