Una cinquantena d’infants d’Ordino participen al 16è Concurs de nadales i calendaris d’advent

Una cinquantena d’infants de les escoles andorrana i francesa i de la ludoescola d’Ordino han participat en el 16è Concurs de nadales i calendaris d’advent, que organitza el comú ordinenc. Aquest dimecres a la tarda s’ha fet l’entrega de premis als guanyadors, a la biblioteca comunal. Hi han assistit la cònsol menor, Gemma Riba, i la consellera d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social, Vanessa Fenés.

El concurs ha comptat amb quatre categories, entre les quals s’han repartit un total de sis premis. En la dels més petits, anomenada ‘Hivern’ (de 4 a 5 anys), la guanyadora ha estat la Izia i s’ha atorgat un accèssit a la Berta. En la categoria ‘Pare Noel’ (de 6 a 7 anys), el premi se l’ha endut en Rubén Martínez i també s’ha donat un accèssit a Leia Elson. Pel que fa a la categoria ‘Arbre de Nadal’ (de 8 a 9 anys), el guanyador ha estat l’Èric i, en la dels més grans, anomenada ‘Bola de neu’ (de 9 a 10 anys), s’ha premiat el treball d’Aitana Elson. La consellera Vanessa Fenés ha explicat que “hem premiat l’originalitat, si estava fet amb material reciclat o les diferents tècniques que han utilitzat els nens”. Els premis pels guanyadors han consistit en joguines lúdiques i, alhora, educatives, adequades a cada una de les edats.

Fa setze anys que el comú d’Ordino promou aquest concurs perquè els infants de la parròquia participin en una activitat nadalenca. Enguany la participació ha estat lleugerament inferior a la de l’any passat. Els dibuixos i calendaris fets pels nens i nenes es poden veure al vestíbul de la biblioteca comunal. L’entrega de premis ha finalitzat amb un berenar per a tots els participants i els seus familiars.