Una cinquantena de persones visiten Canillo de la mà del Sisquet de Cal Sinquede

sisquet

Una cinquantena de persones van poder gaudir, aquest dijous al vespre, d’una visita guiada pel poble de Canillo a càrrec del Sisquet de Cal Sinquede, convertint l’activitat en un èxit de convocatòria. El personatge va conduir el grup des de la capella de la Santa Creu fins a l’església de Sant Serni, tot passant pels racons més amagats del casc antic de la població.

Els assistents van poder descobrir l’origen dels noms de les cases, els materials amb què es construïen, els coberts que servien per guardar el bestiar, i indrets amb molta història com l’antic molí o el safareig al costat del riu de Montaup.

Al llarg del recorregut, el Sisquet de Cal Sinquede va donar a conèixer la vinculació de la parròquia amb les bruixes i diverses llegendes, com és l’origen de la Creu dels Set Braços de Prats, o les històries que tenen com a protagonista el Pic d’Escobes, on es diu que Noè va amarrar la seva arca i que també Carlemany va lligar-hi el seu cavall amb una anella d’or.

La visita, la segona que s’organitza aquest estiu, va acabar a l’església parroquial, on els visitants van poder admirar els seus elements més destacables, entre ells el rodet de campanes, i van gaudir d’un petit refrigeri ofert pel Comú de Canillo.