Una cinquantena de persones participen a la segona Trobada d’Investigadors d’Andorra

La segona Trobada d’Investigadors d’Andorra, organitzada pel Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi, ha tingut lloc aquest dimecres al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria. En l’acte s’han aplegat més d’una cinquantena d’investigadors.

Un dels objectius principals que es promouen des de l’Àrea de Recerca del Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi és impulsar i promocionar les activitats vinculades a la difusió científica. En aquesta línia, i amb la voluntat de reconèixer i posar en valor la tasca que desenvolupen els investigadors del país, s’ha organitzat la 2a Trobada d’Investigadors d’Andorra.

Aquest acte neix amb la voluntat de generar sinèrgies i col·laboracions entre la comunitat investigadora, tenint en compte els investigadors que viuen al país, i també els investigadors d’Andorra que s’estan formant o que desenvolupen la seva tasca investigadora a l’estranger.

L’acte està pensat per donar la màxima rellevància i ressò a la tasca que duen a terme els investigadors del país, actors que són els generadors de nou coneixement i que poden impulsar importants canvis beneficiosos per a l’economia i per a la societat andorrana.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha obert l’acte amb un parlament on ha expressat el compromís del Govern amb la recerca, i on ha volgut insistir en com s’incentiva aquesta branca des del Ministeri, amb els ajuts a investigadors, promovent la col·laboració entre investigadors, promocionant la internacionalització de la investigació i també fent difusió de la recerca.

D’altra banda, el ministre també ha destacat la voluntat de fomentar la internacionalització de la recerca del país. En aquest sentit, ha recordat la convocatòria recentment presentada d’ajuts complementaris al programa europeu POCTEFA. Un acord d’associació amb la Unió Europea permetria reforçar aquesta internacionalització amb la possibilitat de participar directament en programes europeus.

Després del parlament d’obertura, l’acte ha continuat amb la conferència ‘El geni és 1% inspiració, 99% perspiració’ (Thomas A. Edinson) a càrrec de la doctora en bioenginyeria, Verònica Puig Sanvicens. Posteriorment, s’ha celebrat també una presentació de la xarxa d’investigadors d’Andorra i dues taules rodones, una sobre sistemes de recerca, i una altra sobre les trajectòries dels investigadors.

TOTES LES NOTÍCIES