Una cinquantena de persones es concentren davant l’ambaixada en suport a la vaga general espanyola (Vídeo)

Una cinquantena de persones, la majoria de les quals de l’àmbit de l’educació, s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant l’ambaixada d’Espanya al Principat per donar suport a la vaga general convocada pels sindicats europeus. Amb pancartes en defensa de l’ensenyament públic i en contra dels rescats dels bancs i dels desnonaments, els assistents han volgut protestar contra una situació que consideren injusta i en la qual no observen mesures positives que compensin els ajustos imposats pels governs europeus. Malgrat que el seguiment de la convocatòria no ha estat massa elevat durant la jornada perquè ‘hi ha moltes circumstàncies que fan decidir a la gent a no fer una vaga’, la concentració ha complert amb les previsions més optimistes que havien fet des del sindicat, tal com ha valorat el representant de la Junta de personal dels treballadors de l’administració pública espanyola al Principat, Pedro Medina. L’ambaixador espanyol, Alberto Moreno, ha rebut Medina per conèixer les demandes dels ciutadans concentrats.

Les previsions més optimistes dels sindicats que representen els treballadors de l’administració pública espanyola al Principat s’han complert aquest dimecres a la tarda després de reunir una cinquantena de persones davant l’ambaixada d’Espanya seguint la convocatòria de vaga general.

Segons ha valorat el representant de CCOO, Pedro Medina, ‘hi ha moltes circumstàncies que fan decidir a la gent no fer una vaga però no els impedeix venir a la concentració’. I és que la gent està ‘cada vegada més farta’, ha considerat Medina, davant de situacions com l’augment de l’atur, l’execució de desnonaments, o els decrets sobre flexibilitat de les plantilles de l’administració pública, que fan que se’ls acabi la paciència i a les quals no veuen ‘cap contrapartida positiva’.

En alguns casos, ha afirmat una de les assistents, es mostren contraris a les retallades en ensenyament però sobretot critiquen la pèrdua de drets. ‘De tot el que s’ha guanyat en els darrers 20 anys, s’ha fet una tisorada en menys de tres’, ha manifestat. Altres han secundat la vaga també durant el dia perquè ‘la distància no és motiu per ser passius’, han apuntat. Davant la mala gestió del Govern, les retallades en ensenyament i sanitat ‘sembla que tota la culpa sigui dels funcionaris i només ens queda manifestar-nos’, han afegit. Malgrat la distància, han assegurat que estan al dia de la situació que viuen les famílies espanyoles i, per tant, ‘fa mal igual’, han conclòs.

Pel que fa a la situació dels funcionaris espanyols a Andorra, Medina ha reconegut que la seva situació es diferent i de moment veuen encara l’amenaça de perdre la feina més llunyana que els que tenen un contracte laboral. A més, ha admès que disposen d’un sou una mica superior al dels seus companys espanyols però ha matisat que en el darrer any i mig el context ha empitjorat; amb un augment de les hores de feina i una disminució del salari arran de les retallades als sous públics. En comparació amb Espanya, però, encara no s’observa el panorama ‘amb desesperació o l’espasa al coll’, motiu pel qual el suport a les mobilitzacions és menor, segons el representant sindical.

Medina ha estat rebut per l’ambaixador espanyol, Alberto Moreno, a qui ha transmès el manifest de la convocatòria de vaga de la Confederació Europea de Sindicats (CES) i amb qui ha conversat sobre la situació dels empleats espanyols al Principat i, en general, del país veí.

El representant de CCOO ha augurat que les mobilitzacions a Espanya i altres països europeus continuaran i, encara que ha desitjat que Andorra donés més suport a aquestes accions, des del Principat intentaran ‘inventar accions en les que pugui participar el major nombre de persones possible’.

1 comentari

  1. Ja comencen a cansar tantes “Manis”… En aquest sentit, i només en aquest sentit negatiu, ens estem apropant al castigat model europeu… Potser que ens dediquem tots plegats a aprofitar l’energia per a ser més productius, i només aixi treurem les castanyes del foc. Més Productivitat i Optimisme, menys lamentacions que contribueixen a empitjorar la situació. Amb tot el respecte, fem un examen de conciencia, sius plau…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES