Una cinquantena de paradistes ha participat aquest diumenge en la primera edició de la fira Agroporcina de Sant Julià de Lòria, que ha posat un especial èmfasi en el món de l’embotit.

El cònsol menor lauredià, Manel Torrentallé, acompanyat d’altres membres de l’equip comunal, ha estat l’encarregat d’inaugurar la fira Agroporcina que ha comptat amb la participació d’una cinquantena de paradistes. Aquest esdeveniment s’emmarca dins dels esforços del Comú per dinamitzar el comerç a la vila, sobretot pel que fa als caps de setmana.

‘És una demanda dels comerciants i nosaltres farem una fira mensual. Aquesta fira és la del porc, la que ve és de batejos i comunions, i així farem fires fins al mes de juny’, ha dit Torretanllé, que a més ha explicat que l’objectiu és tenir una fira mensual durant tot l’any -excepte juliol i agost- per tal de dinamitzar el comerç lauredià ‘sobretot els caps de setmana’.

La fira s’havia de celebrar durant el cap de setmana de Carnaval però es va haver d’ajornar per causa del mal temps. Finalment s’ha celebrat aquest diumenge amb bon temps, a l’avinguda Verge Canòlich. ‘Hi havia els carrers plens de neu i malgrat era una data ideal, s’anunciava mal temps i llavors hagués estat un problema i vam decidir ajornar-ho a aquesta setmana i l’hem encertat perquè tenim un temps magnífic’, ha dit Torretallé.

L’objectiu, segons el cònsol, és que ‘quan estiguin les voravies acabades a l’avinguda Rocafort aquestes parades es puguin enllaçar d’alguna manera amb l’avinguda i que vegin que hi ha un poble en moviment aquí’, ha assenyalat en referència a atraure també turistes que visiten el Principat.

De fet, el Comú ha habilitat un espai infantil amb inflables i tallers a més d’una discomòbil a la plaça Laurèdia per tal de fer palesa la celebració de la fira. La fira s’acompanya d’activitats durant tot el dia com ara la xerrada, a les 12.30 de Josep Dolce, director i veterinari de l’escola de la Fundació Oficis de la Carn de Catalunya, sota el títol Andorra i els embotits dels Pirineus o una demostració de com es farceix el porc i una petita exposició de fotografia sobre embotits.

1 comentari

  1. Ara sí que es pot dir que a Sant Julià hi ha tot tipus de xoriços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada