Una cinquantena de membres de les Joventuts Nacionals Catalanistes (JNC) han visitat aquest dissabte el Principat i han mantingut una trobada amb algunes autoritats del país. Els joves de les JNC han passejat per la Casa de la Vall i el nou Consell General i han estat rebuts al Comú de la capital per la cònsol major i el cònsol menor d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, i pel cònsol de la Massana, David Baró, així com el conseller de Joventut, Noves Tecnologies i Esports, Marc Pons, i la consellera de Finances, Maica Nin. A més, han estat acompanyats pel conseller general demòcrata Carles Ensenyat.

Els cònsols han explicat la història i les característiques administratives d’Andorra i de les set parròquies. També han comentat el funcionament dels Comuns i algunes de les tasques i dificultats que han d’afrontar com la gestió del pressupost. A més, han transmès als joves alguns dels debats actuals com el de les transferències i competències dels comuns o l’execució de les sancions, entre altres.

Per la seva part, els joves s’han interessat per la posició dels mandataris andorrans respecte al procés d’independència que es vol iniciar a Catalunya i respecte al qual els cònsols i consellers s’han mantingut al marge, així com les relacions amb els països veïns i sobretot amb Espanya o la inclusió dins la Unió Europea, entre altres.

8 comentaris

 1. Jo no vull que els polítics d’Andorra es posicionin en favor del que jo penso, vull que es posicionin en favor d’un dret fonamental reconegut per les Nacions Unides. No veure-ho així és, repeteixo una altra vegada, posicionar-se en favor del que no vol deixar complir aquest dret.

 2. Ermesenda, de la mateixa manera que molts espanyolistes no ho entens o no t’interessa entrendre-ho. Estar a favor del dret a l’autodeterminació no és estar a favor de la independència ni en contra, és estar a favor de la possibilitat que un poble decideixi per si mateix si vol pertanyer a un altre o no, tal i com reconeixen els drets fonamentals promulgats per l’ONU.
  I em reafirmo: no pronunciar-se sobre un dret fonamental és posicionar-se en favor de qui no el vol deixar complir.
  Pel que fa a posicionar-se sobre la independència, és normal que Andorra no ho faci. de tota manera cal aclarir que les enquestes donen un 50% a favor de la independència i un 20% en contra, el que vol dir que sobre els que es posicionen estan a favor més d’un 70%.

  1. No ho soc pas d’espanyolista, ni li he donat arguments perquè ho pensi,a més sóc andorrà i m’es bastant igual que els catalans s’independitzin o no, veig que vosté es com la majòria de nacionalistes que veuen el llop per tot arreu. Però parlar d’opressiò, i d’exigir que els polìtics andorrans és posicionin a favor del que vostè voldria té una mica de totalitarisme no?

   1. “Com a tals Catalans Concorregueren los Andorrans ala Conquista de Cataluña, y Consecucio de llivertat Catalana”, Fiter i Rossell,Manual Digest, 1748.

 3. “Els consols i consellers s’han mantingut al marge sobre el procés d’independència de Catalunya” Perfecte, seguim fent la puta i l’andorraneta. Mantenir-se neutral en un tema d’un dret fonamental com és l’autodeterminació és posar-se al costat de l’opressor.

  1. Opressor? dret fonamental? Fer l’andorranet? Potser tu estàs a favor però no tothom pensa el mateix! Perquè els consellers i els consols han d’estar a favor? Ni tan sols a Catalunya la gent està convençuda, les enquestes vorejen el 50% a favor! Andorra com a estat independent pot perfectament posicionar-se de forma neutral que crec és la postura més coherent.

 4. Els membres de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), de Convergència Demòcràtica de Catalunya, que van venir a Andorra la Vella i van ser rebuts pels cònsols de la parròquia i els consellers de comú Maica Nin i Marc Pons, acompanyats, com a convidats, del cònsol de la Massana i d’un conseller general de la parròquia d’Encamp, ho van fer per rebre informació de primera mà de les institucions andorranes, particularment del funcionament del parlament andorrà i del govern territorials. Van acudir a la capital del país, no pas per donar-nos exemple de res, sinó per conèixer-nos més d’aprop. És tot. No penso pas que una colla de joves tinguessin la pretensió de donar-nos exemples de res! Més aviat devia ser el contrari, no et sembla, “Meritxell”? No crec pas que els cònsols de la parròquia d’Andorra la Vella necessitin ni hagin de prendre exemple dels joves militants d’un partit nacionalista de fora…

 5. Si aquests han de ser l’exemple per a Andorra, malament ane, senyors cònsols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada