El curs de Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica, DECA, organitzat a la Universitat d’Andorra, ha arribat enguany a l’onzena edició, amb 47 alumnes matriculats.

El curs és una formació específica per aquells universitaris que volen orientar la seva tasca cap a la docència i específicament en l’ensenyament de matèria religiosa. S’ofereixen 12 crèdits Bolonya per obtenir el títol de la didàctica de la classe de religió.

L’assignatura de Religió és avui, una resposta a les inquietuds de mares i pares que volen una oportunitat per a què els seus fills aprenguin la història i ítems de la matèria religiosa a l’escola i també, alhora claus per interpretar allò que dóna sentit i consistència a la vida, els valors sòlids.

Tal com recull l’article 20-3 de la Constitució del Principat d’Andorra: “Els pares tenen dret a escollir el tipus d’educació que hagin de rebre els seus fills. Igualment, tenen dret a una educació moral o religiosa per a llurs fills d’acord amb les conviccions pròpies”. L’oferta i la presència normal de l’ensenyament Religiós a l’escola, no hauria de ser una qüestió ideològica, sinó un dret fonamental dels pares, de cara a l’educació integral de llurs fills, ja que els valors espirituals formen part essencial del desenvolupament de la persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada