El  Departament de Territori i Sostenibilitat organitza una cinquantena d’activitats per commemorar el Dia Europeu dels Parcs, que se celebra el 24 de maig. Aquesta data coincideix amb la declaració del primer parc nacional europeu l’any 1909, a Suècia. Per aquest motiu la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa promouen diferents activitats a les àrees protegides que fomenten els valors de la natura.
 
Amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs es pretén donar a conèixer aquest projecte proteccionista a gran escala i apropar la natura a la gent d’una forma directa, amena i divertida. Els parcs de Catalunya el celebren els propers dos caps de setmana amb un ampli ventall de propostes. Tots ells ofereixen excursions i visites guiades, així com tallers, cursos i xerrades per a totes les edats.
 
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
 
Finals de maig i principis de juny
 
Prop de 400 escolars de centres educatius de la zona d’influència socioeconòmica del Parc Nacional realitzaran una visita al Parc amb diferents activitats d’educació i interpretació ambiental.
 
Dissabte, 27 de maig
 
Jornada amb tallers didàctics i jocs infantils a l’Ecomuseu de les Valls d’Assua (Llessui)  per conèixer els valors del Parc Nacional a través de l’aigua i els estanys.
 
Parc Natural del Cadí-Moixeró
 
Des del 22 de maig fins a principis de juliol
 
Exposició conjunta dels treballs sobre el llop dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i d’artistes locals al Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró (Bagà).
 
Dissabte, 27 de maig
 
18a Festa i fira de les Trementinaires (Tuixent i Vall de la Vansa) . Festa dedicada a les Trementinaires de la vall de la Vansa i Tuixent que anaven pel món carregades d’herbes guaridores i remeis casolans.
Dissabte, 27, i Diumenge 28 de maig
El dissabte es farà una projecció audiovisual al centre del Parc per conèixer les orquídies del Berguedà. El diumenge es completarà l’activitat amb una sortida botànica per observar-les en viu.
 
Parc Natural de l’Alt Pirineu
 
Dimarts, 23 de maig
 
Jornada tècnica sobre  la cuina dels productes locals del Parc Natural com a eina de desenvolupament local, a Esterri de Cardós.
 
Dissabte, 27 de maig
 
Sortida interpretativa al poble d’Os de Civís (Alt Urgell) per realitzar un dels itineraris del Parc guiat per un tècnic propi.
 
Diumenge, 28 de maig
 
Fira dels productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’ovella Aranesa a Arrós de Cardós (Pallars Sobirà).
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada