Una burxada deixa sense opcions al títol del CER 2018, a Vinyes

Joan Vinyes i Jaume Font (Cupra TCR DSG-Baporo ), no van poder defensar fins al final les opcions que tenien de revalidar el títol del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) que van conquistar la temporada passada. Una burxada en la part final del relleu de Joan Vinyes els va obligar a una parada extra en el pit-lane, una pèrdua de temps molt difícil de recuperar en curses d’aquestes característiques.
Malgrat no puntuar en les 2 hores del Circuit de Barcelona – Catalunya, última prova del calendari del CER 2018, Vinyes-Font han aconseguit acabar el CER 2018 en el podi de la classificació final de la classe 1.

La carrera va estar marcada per la gran quantitat de vehicles en pista i a més amb prestacions molt diferents. En aquesta prova les diferents categories (GT, Classe 1 i 2) del CER van disputar la prova alhora. El gran nombre de vehicles va comportar la participació de pilots que, en algunes ocasions, no tenen massa experiència en curses d’aquest nivell, i que van originar situacions de risc.

En els entrenaments oficials, el tàndem campió 2017, ja van tenir el primer mal de cap del meeting. Després d’aconseguir una plaça entre els millors de la seva categoria (TCR), i sense temps material de reacció, van ser penalitzats amb sortir en l’última posició de la graella de sortida, Vinyes comentava al final: Hem començat malament, però a València sortint des de la mateixa situació de graella vam acabar en el podi. No hi havia marge per recuperar el nostre lloc en el grup de sortida i l’única solució era sortir a totes i repetir l’experiència valenciana.

L’inici de la Carrera va fer presagiar que l’experiència esmentada per Vinyes es podia repetir, però en aquest cas una inoportuna burxada va deixar sense recompensa l’excel·lent treball inicial de l’equip Baporo Motorsport.
Vinyes no podia dissimular la seva decepció després de cedir el volant al seu company Jaume Font: Intentarem acabar la carrera, però sense cap opció a entrar a la zona de punts. Ha estat una llàstima però com es comenta en aquests casos les carreres de vegades són així d’injustes.

La temporada espanyola de resistència es tancarà amb la disputa dels 500 km d’Alcanyís, el dissabte 3 de desembre en les instal·lacions de Motorland de la localitat de Terol.