fedaPoc abans de les 19.30 hores d’aquest divendres s’ha produït un tall en el subministrament elèctric que ha afectat tot el país, de fins a disset minuts a la zona del Pas de la Casa, i que ha estat de quatre minuts a la zona central. El cap de projectes estratègics de FEDA, David Astrié, ha explicat que la incidència ha estat causada per una avaria en la línia elèctrica provinent de França, i que fins que no es restableixi tot el país està alimentat des de la part espanyola. El canvi d’alimentació d’una línia a l’altra s’ha fet automàticament a l’ETR de la Margineda, per la qual cosa el tall ha estat mínim, però s’ha hagut de fer manualment a l’ETR d’Encamp, per la qual a les poblacions de més al nord el tall ha estat més llarg.

L’incident s’ha produït exactament a les 19.19 hores, quan el transformador de l’Hospitalet que alimenta la xarxa d’Andorra ha patit una avaria. El servei ha anat reestablint-se progressivament i a hores d’ara el subministrament està totalment ‘normalitzat i sense cap limitació’, segons ha comunicat FEDA.

Les parròquies menys afectades han estat la de Sant Julià, on l’elèctrica ha registrat un tall de només set segons i la zona sud d’Andorra la Vella. A les parròquies de la Massana i Ordino el tall de subministrament ha estat de quatre minuts.

FEDA ha recordat en un comunicat que ‘la xarxa elèctrica d’Andorra es pot connectar tant a la xarxa de França com a la d’Espanya en la seva totalitat o per parts’, la qual cosa ha permès restablir el subministrament. La parapública ha demanat disculpes per les molèsties causades i ha assegurat que ‘en les pròximes hores els equips que gestionen la xarxa Francesa juntament amb els equips de FEDA treballaran en el restabliment’ de l’alimentació provinent de França.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada