Una auditoria interna determinarà les causes i responsabilitats en la fuga del pres

El Ministeri de Justícia i Interior efectuarà una auditoria interna per aclarir les causes i circumstàncies de la fuga d’un intern de la presó ahir a la tarda. No es descarta depurar responsabilitats, en cas que es constatin negligències. El pres  és a l’hospital en espera d’una valoració psiquiàtrica.

El pres que va fugir dimarts del centre penitenciari ha estat traslladat novament a l’hospital per sotmetre’s a un examen psiquiàtric. Fons consultades per RTVA asseguraven que l’alerta la va donar un agent de la garita de seguretat al voltant de les 16.30 hores.

També destacaven que la fuga va ser des d’un pati sobre el qual els agents penitenciaris havien advertit que presentava deficiències i que no reunia les condicions de seguretat adequades. Aquest punt ha estat desmentit pel Govern.

L’informe que s’està elaborant des de Justícia i Interior també serà imprescindible per determinar si calen canvis per millorar la seguretat del centre, així com dels protocols d’actuació i, si cal, depurar responsabilitats. El pres fugit, amb nombrosos antecedents a Espanya, era en una zona anomenada d’adaptació, en un mòdul d’aïllament amb altres detinguts, en contra del parer dels agents, que demanaven per a ell un règim d’aïllament total que no es va aplicar per prescripció mèdica, en considerar que existia risc de suïcidi.

TOTES LES NOTÍCIES