Una aplicació mòbil que serveixi per donar informació a l’usuari relacionada amb les places lliures de pàrquing públiques, el temps d’espera de l’autobús i les parades, els punts de càrrega de vehicles elèctrics, el lloc on recollir les futures bicicletes elèctriques, dissenyar i proposar una ruta que combini tots aquests elements de mobilitat per desplaçar-se d’un punt a un altre així com permetre que tot es pugui pagar de manera unificada i amb la mateixa aplicació mòbil (un sistema que podrà ser complementari a les modalitats de pagaments comunals ja existents). Aquesta és la idea principal que ha dut al Govern, comuns i FEDA ha signar, aquest dimarts al matí, un conveni marc per la implantació d’una plataforma de mobilitat intermodal per agrupar en una sola aplicació totes les possibilitats existents al país per desplaçar-se d’un lloc a l’altra. 

Aquesta futura nova aplicació, que tindrà darrere una gran infraestructura per recollir i proporcionar les dades en temps real, podria veure la llum al llarg del 2019. De fet, el plec de bases, redactat per FEDA, ha recollit totes les especificitats tècniques que s’han treballat amb els comuns i Govern i es traurà a concurs el proper mes de maig i es preveu adjudicar-lo a l’estiu. “Donar un millor servei a l’usuari i integrar-lo dins d’un sistema de transport multimodal, i que ha de servir al país com un element diferenciador i de competitivitat”, ha destacat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant la roda de premsa posterior a la signatura del conveni.

L’aplicació està pensada per donar respostes als residents, però també als turistes i als prop de 4,2 milions de vehicles que entren anualment al territori andorrà. En un primer moment es preveu englobar tots els pàrquings de titularitat comunal, unes 30.000 places, però la idea és també poder atraure els privats. Una plataforma per “donar solucions i que serveixi per prendre les millors decisions”, ha exemplificat el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya.

A més, a la vegada que es proporciona i facilita una mobilitat més sostenible i es potencia una reducció del trànsit, les administracions podran recollir multiplicitat de dades per conèixer que fa el ciutadà quan es mou per Andorra i desenvolupar millores en aquest sentit. “Xifres concretes que ens serviran per millorar la política de gestió dels pàrquings públics”, ha ressaltat el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, que ha destacat que quan l’usuari es mou pel Principat no entén de fronteres administratives. 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada