La setmana passada Facebook va fer públic que un error en una API de fotos havia deixat a un total de 6,8 milions d’usuaris desprotegits. Pel que sembla, la fallada permetia que aplicacions terceres poguessin accedir a les fotografies. Aquest bug de seguretat afectava fins i tot les fotos que havien estat carregades en la plataforma de Facebook però que encara no havien estat pujades de forma pública.

La companyia ha assenyalat que l’error va afectar aquells comptes que van iniciar sessions des de webs de tercers.

Durant 12 dies ha persistit aquest error de seguretat i el seu abast ha afectat 1.500 aplicacions construïdes per 876 desenvolupadors.

Malgrat que recentment l’empresa ha solucionat el problema, Facebook ha recomanat que els usuaris afectats comprovin els permisos que han concedit a les fotos que tenen publicades perquè no siguin accessibles per a tothom.

En els últims temps Facebook i error semblen dues paraules sinònimes. Des que la gran xarxa social creada per Mark Zuckerberg fos denunciada pel seu escàndol amb Cambridge Analytica els errors no han deixat d’aflorar. Sembla que confiem massa en una plataforma que setmana rere setmana té aquest tipus d’altercats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada