Foto Josefina Lladós

La carretera de Torà de Tost torna a estar tallada aquest dimecres per una nova esllavissada de roques, al mateix punt on dilluns hi va haver el primer despreniment. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet ha decidit que de moment no es tornarà a netejar la via, perquè la inestabilitat del terreny suposa un risc per a la seguretat davant la possibilitat que hi hagi nous incidents.

De fet, el consistori ja havia aconsellat ahir que no se circulés per aquest punt si no era totalment imprescindible, atès que les pluges dels darrers dies encara continuen i no es descartava noves esllavissades, tal com efectivament ha passat. Una empresa constructora va netejar el pas poques hores després de la primera caiguda, però no estava garantit plenament que no n’hi hagués més.

Com a vies alternatives s’aconsella circular per Colldarnat o bé per Castellar. Torà de Tost té una vintena d’habitatges, alguns d’ells de segona residència.

L’alcaldessa de Ribera d’Urgellet, Josefina Lladós, explicava aquest dimarts que els despreniments són habituals en aquest punt viari i que ja n’havien avaluat els riscos. Tanmateix, arran dels fets, l’alcaldessa considera imprescindible comptar amb l’assessorament dels enginyers de la Diputació de Lleida per saber quina actuació és necessària de forma imminent i si cal fer una acció de més envergadura en un futur per garantir la seguretat a la via. En aquest sentit, tècnics de l’ens provincial s’havien desplaçat precisament avui a la zona per estudiar el terreny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada