Una allau sepulta la carretera de Montcorbau i deixa el nucli aïllat

Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla especial d’emergències per allaus a Catalunya, l’Allaucat, després que la carretera LV-5052 ha quedat sepultada en el seu tram inicial. La via dóna accés al nucli de Montcorbau, al terme municipal de Vielha e Mijaran, i ha deixat aquesta població aïllada.

La llengua de neu ha deixat una espectacular imatge, ja que ha ocupat tot l’entorn de la via. L’allau s’ha registrat poc abans de tres quarts de dotze del migdia d’aquest dimarts i, segons Protecció Civil, ha estat “de dimensions importants”. Es calcula que els treballs de neteja de la calçada duraran aproximadament dotze hores. Una dotació dels Bombers ha fet una revisió de la zona afectada i ha descartat que l’allau hagi causat cap dany personal.

Dues patrulles dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins al lloc dels fets fins a l’arribada de l’equip de manteniment de carreteres, que realitza la neteja de la via. Tècnics de nivologia del Consell Generau d’Aran també s’han desplaçat a la zona.

De la seva part, l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) ha informat d’una altra allau petita a la carretera C-142, d’accés al Port de la Bonaigua, a prop del nucli de Vaquèira. No hi ha hagut persones afectades ni tampoc cap nucli de població que quedi aïllat.

Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal extremar les precaucions en activitats a zones d’alta muntanya on hi hagi neu acumulada i evitar l’esquí o la travessa fora pistes.

Foto: Pompiers d’Aran

TOTES LES NOTÍCIES