Un videojoc fomenta la creació d’empreses entre estudiants

El Programa Innova de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha presentat el videojoc ‘My Business Game’, per promoure la creació d’empreses entre els estudiants i fomentar l’esperit emprenedor entre els joves. El joc, al qual es pot accedir a través d’internet permet els estudiants assumir els coneixements del mercat necessaris per iniciar un camí com a empresaris, segons que ha informat la UPC en presentar aquesta nova eina.

Amb aquest joc s’intenta que els estudiants elaborin un pla d’empresa a partir d’una idea de negoci, producte o serveis, preferentment basada en les oportunitats tecnològiques, valorant la possibilitat de patentar-ho o de crear una spin-off.

Actualment no hi ha cap videojoc amb característiques similars que promogui l’esperit emprenedor, i el joc s’ha desenvolupat perquè sigui accessible als estudiants universitaris i a totes les persones que vulguin jugar a crear la seva pròpia empresa, mantenir-la i fer-la créixer des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet.

Els jugadors poden interactuar i competir en la creació i la gestió d’empreses en un món virtual però inspirat en les situacions i les dificultats que es donen en el món real, com gestionar els seus recursos de personal, tecnològics i financers, posar en marxa estratègiques per ser competitiu, i gestionar la venda dels seus productes.

Els jugadors desenvolupen el seu joc a través de diferents àmbits, que van des de l’urbà fins a un més global, per conèixer a les empreses i els recursos més pròxims, i partint d’una idea de negoci han de tenir la capacitat de crear i fer créixer una empresa virtual que tingui èxit al mercat.

Per Lamalla.cat / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.