Un vi d’Auvinyà, premiat amb el Bacchus de Plata

auvinyaEl vi Evolució Syrah 2011 del Celler Casa Auvinyà ha estat premiat amb el Bacchus de Plata en el XII Concurs Internacional de Vins Bacchus 2014, organizat per la Unión Española de Catadores i que es va celebrar a Madrid del 14 al 18 de Març.

Evolució Syrah 2011 és el primer vi negre monovarietal del Principat d’Andorra. Elaborat amb la varietat Syrah 100% ha estat 6 mesos en botes de roure francès i 1 any en ampolles bordeleses fosques de 75cl i tapades amb suro dels boscos catalans.

Pel Celler Casa Auvinyà l’obtenció de la medalla Bacchus de Plata suposa un reconeixement al treball de tot el jove equip del celler i un estímul per continuar amb el projecte d’elaborar vins negres i blancs de qualitat i personalitat diferenciada a les costes i feixes d’Auvinyà.

Un total de 1.593 vins de 20 països diferents han participat en aquesta edició del Concurso Internacional Bacchus 2014 i han estat valorats per 80 catadors. El jurat de Bacchus està format per Masters of Wine, prescriptors, periodistes, Masters of Sommelier, enòlegs … Un planter de jutges professionals a nivell internacional, de primer nivell, independents i experts que avalen les medalles Bacchus.

Aquest prestigiós concurs internacional que es celebra a Madrid, està reconegut per l’ Organizació Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), i compte amb l’aval de la Unión Internacional de Enólogos (UIOE), de la Federació Mundial de Grans Concursos de Vins i Espirituosos (VINOFED) i amb el reconeixement oficial del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino de l’estat Espanyol.

Casa Auvinyà és un celler situat a Sant Julià de Lòria, al sud del Principat d’Andorra, concretament al poble d’Auvinyà a 1.200 m d’altitud. Els seus ceps es troben en escarpades costes orientades a ponent i amb la seva joventut expressen amb força el seu entorn natural.

La seva trajectòria dins la viticultura va començar el març de l’any 2005, quan el Ministeri d’Agricultura del Govern va acceptar la proposta del celler per desenvolupar un Pla de recerca sobre el cultiu de la vinya i l’elaboració de vins de qualitat a Andorra i que va dur a l’equip que forma el celler a una investigació durant cinc anys.

Casa Auvinyà té 5.000 ceps plantats, entre varietats blanques i negres, amb una producció actual de 3.000 botelles entre els dos vins negres Evolució Pinot, Evolució Syrah i el vi blanc de neu, Imagine.

1 comentari

  1. Enhorabona, aquesta família va ser la primera d’Andorra en fer vi i ha resultat ser un vi exel·lent i una empreneduria d’èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *