Un transsexual denúncia assetjament laboral a la feina per la seva condició de persona transgènere. El cas l´està treballant l´àrea de polítiques d´igualtat, des de la qual han reconegut que fins que no hi hagi una Llei d´igualtat, és difícil portar aquests casos a la justícia.

La transsexualitat és una manifestació en persones que se senten pertanyents a un gènere diferent del sexe assignat en néixer, de manera que desitgen tenir l’aspecte físic d´acord amb la seva identitat i ser acceptats.

Actualment, l´Àrea de Polítiques d´Igualtat està treballant en el cas d´un transsexual que ha denunciat haver patit assetjament laboral a la feina. El cas va arribar a l´Associació Som com Som que l´ha derivat a l´àrea de nova creació. Aquesta s´encarrega de fer l´assessorament jurídic, l´acompanyament social i el seguiment psicològic de tots els casos que li arriben i que han patit discriminació.

És el primer cas d´un transsexual que l´àrea atén amb problemes en el món laboral, però no és el primer problema que detecten que té el col·lectiu al país.

Qualsevol discriminació per la condició sexual s´ha de denunciar, tot i que des de l´àrea han reconegut que cal una llei d´igualtat, ja que actualment només hi ha la Constitució per a aquests casos, i és insuficient.

De fet, concretament el col·lectiu transsexual és un dels més deprotegits al país. La CASS no cobreix els tractaments amb hormones i ni tan sols es permet que les persones transsexuals es puguin canviar el nom.

El tema de la transsexualitat està a l´ordre del dia. Campanyes com la de l´autobús Hazte Oír a Espanya demostren que encara hi ha molta feina per fer amb aquest col·lectiu. Cal més campanyes sensibilització, per això des de l’àrea i l’associació Som com Som han fet uns díptics que han repartit a les escoles.

1 comentari

  1. Con tanto caso de acoso laboral no publicado y otro tanto denunciado pero ocultado lo importante es que salgan casos de este tipo para que se vea que se te avisan por ser trans gay o lesbiana eso es un delito mientras los abusos a personas hetero es tan normal que no se pronuncia en los medios ……..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada