lego

Un total de divuit estudiants, repartits en sis equips de tres membres, prendran part en la primera edició a Andorra del torneig internacional World Robot Olympiad (WRO), que se celebra aquest dissabte al matí al Centre de Formació Professional d’Aixovall.

La WRO Andorra Telecom permet classificar-se per la final del campionat espanyol que, alhora, donarà dret a prendre part en la final mundial, que se celebrarà a Doha (Qatar) entre el 6 i el 8 de novembre. La competició, oberta al públic en general, s’iniciarà a les 12 hores amb la preparació per part dels equips dels seus robots i posterior exhibició sobre el tauler de joc de les missions encomanades. El lliurament de premis tindrà lloc a les 13.00 hores.

La WRO es basa en la construcció i programació d’un robot únicament amb materials LEGO en un temps limitat per dur a terme una sèrie de missions, prèviament definides, en una taula de competició. Es tracta d’una de les competicions internacionals de referència a aquest àmbit i que té un marcat caràcter pedagògic. La WRO Andorra Telecom està distribuïda en dues modalitats: Elementary (de 7 a 12 anys) i Junior High (de 13 a 15 anys) amb tres equips inscrits en cadascuna d’elles. El desafiament de la modalitat Elementary s’ha batejat com a “Pearl Diving”.

Els estudiants hauran de construir un robot que pugui submergir-se i explorar sota l’aigua en busca de perles. Per cada immersió el robot només tindrà 30 segons abans que hagi de tornar a la superfície a prendre aire. La variant Junior High, amb el títol “Treasyre Hunt”, proposa construir un robot que s’encarregui de la recollida de cinc artefactes en un entorn desconegut i en el qual haurà d’evitar interactuar amb objectes que representen una amenaça per a la seva missió La iniciativa s’inscriu en la política de l’operador de telecomunicacions de donar suport a l’educació en ciència i tecnologia. Andorra Telecom ja patrocina la Micro First lego League, també de LEGO, que s’ha incorporat al programa de l’Escola Andorrana, i el Premi Eureka, que lliura l’ensenyament francès.

El patrocini d’aquesta competició de gran prestigi internacional evidencia el compromís de l’empresa, com a motor del sector tecnològic, en la innovació i la ciència.Des d’Andorra Telecom s’anima al públic en general a acostar-se al Centre de Formació Professional per comprovar sobre el terreny les possibilitats que ofereix la robòtica per resoldre situacions complexes i l’estímul que suposa en la formació dels joves.

(Text i foto: Andorra Telecom)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada