Un total de sis equips s’enfronten als reptes del torneig de robòtica WRO Andorra Telecom

lego

Un total de divuit estudiants, repartits en sis equips de tres membres, prendran part en la primera edició a Andorra del torneig internacional World Robot Olympiad (WRO), que se celebra aquest dissabte al matí al Centre de Formació Professional d’Aixovall.

La WRO Andorra Telecom permet classificar-se per la final del campionat espanyol que, alhora, donarà dret a prendre part en la final mundial, que se celebrarà a Doha (Qatar) entre el 6 i el 8 de novembre. La competició, oberta al públic en general, s’iniciarà a les 12 hores amb la preparació per part dels equips dels seus robots i posterior exhibició sobre el tauler de joc de les missions encomanades. El lliurament de premis tindrà lloc a les 13.00 hores.

La WRO es basa en la construcció i programació d’un robot únicament amb materials LEGO en un temps limitat per dur a terme una sèrie de missions, prèviament definides, en una taula de competició. Es tracta d’una de les competicions internacionals de referència a aquest àmbit i que té un marcat caràcter pedagògic. La WRO Andorra Telecom està distribuïda en dues modalitats: Elementary (de 7 a 12 anys) i Junior High (de 13 a 15 anys) amb tres equips inscrits en cadascuna d’elles. El desafiament de la modalitat Elementary s’ha batejat com a “Pearl Diving”.

Els estudiants hauran de construir un robot que pugui submergir-se i explorar sota l’aigua en busca de perles. Per cada immersió el robot només tindrà 30 segons abans que hagi de tornar a la superfície a prendre aire. La variant Junior High, amb el títol “Treasyre Hunt”, proposa construir un robot que s’encarregui de la recollida de cinc artefactes en un entorn desconegut i en el qual haurà d’evitar interactuar amb objectes que representen una amenaça per a la seva missió La iniciativa s’inscriu en la política de l’operador de telecomunicacions de donar suport a l’educació en ciència i tecnologia. Andorra Telecom ja patrocina la Micro First lego League, també de LEGO, que s’ha incorporat al programa de l’Escola Andorrana, i el Premi Eureka, que lliura l’ensenyament francès.

El patrocini d’aquesta competició de gran prestigi internacional evidencia el compromís de l’empresa, com a motor del sector tecnològic, en la innovació i la ciència.Des d’Andorra Telecom s’anima al públic en general a acostar-se al Centre de Formació Professional per comprovar sobre el terreny les possibilitats que ofereix la robòtica per resoldre situacions complexes i l’estímul que suposa en la formació dels joves.

(Text i foto: Andorra Telecom)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.