Un total de 9.082 votants a la Seu per a les eleccions municipals

Un total de 9.082 urgellencs i urgellenques -segons el cens oficial- poden exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals, en una jornada que també inclou els comicis al Parlament Europeu. La xifra de la Seu presenta un lleu increment de població electoral respecte del 2015, quan estaven cridades a votar 9.065 persones del municipi.

Els col·legis electorals, tant per a les eleccions locals com per a les europees, estaran oberts de les 9 del matí a les 8 del vespre. Els electors es reparteixen entre 13 meses, 7 seccions i un total de 8 locals: Centre Cívic El Passeig (1 mesa), Sant Domènec (4), Les Monges (2), La Salle (2), Centre Cívic l’Escorxador (1), Arxiu Comarcal (2) i Local Social de Castellciutat (1). El nombre de votants per a cada mesa oscil·la en general entre els 550 i els 850, tret de Castellciutat, on n’hi ha 299.

Escrutini més llarg

Es preveu que el enguany el recompte de resultats municipals s’allargui més que en d’altres eleccions municipals, tenint en compte que coincideixen amb les europees, tenint en compte que el Ministeri de l’Interior del govern espanyol ha establert que primer s’haurà de fer l’escrutini del comicis europeus, i quan acabi aquest començarà el dels comicis locals.

RàdioSeu farà un seguiment especial de la jornada electoral al llarg d’aquest diumenge, des de les 10 del matí, amb avanços de participació al llarg del dia i les valoracions dels caps de llista que aspiren a formar part del consistori. La programació es podrà seguir pel 107.2 FM i www.radioseu.cat. La programació especial continuarà al llarg de dilluns a l’Informatiu, amb el resum dels resultats.

De les 9 a les 10 de la nit, l’emissora municipal oferirà una tertúlia, amb representants de partits que concorren a les eleccions, per analitzar les primeres dades que es coneguin. A partir de les 10 de la nit, s’anirà anunciant els resultats de la Seu i de tots els municipis de l’Alt Urgell a mesura que es publiquin oficialment. També es podran consultar a través dels perfils de RàdioSeu a Facebook i Twitter.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, en aquestes eleccions municipals hi ha convocats 5.420.053 habitants amb dret a vot. Una xifra que s’eleva fins a 5.646.404 en el cas del Parlament Europeu, dels quals 4,2 milions corresponen a la demarcació de Barcelona. Estan repartits entre 8.365 meses i 2.691 col·legis electorals.