Un total de 8.809 electors censats a la Seu per a les eleccions del 10-N

Un total de 8.809 veïns de la Seu d’Urgell estan convocats per votar a les eleccions al Congrés i al Senat espanyol previstes per a aquest diumenge, 10 de novembre, segons ha publicat la delegació de l’Oficina del Cens Electoral a Lleida. Els col·legis electorals romandran oberts el dia de votacions de les 9 del matí a les 8 del vespre.

Al municipi de la Seu hi haurà en aquesta cita un total de 13 meses, repartides en 7 locals de votació: Centre Cívic El Passeig, Sala de Sant Domènec, Centre Cultural Les Monges, Col·legi La Salle, Centre Cívic l’Escorxador, Arxiu Comarcal i Local Social de Castellciutat. El nombre de votants assignats a cada mesa oscil·la entre els 295 que hi ha a Castellciutat i els 974 de la mesa A de Les Monges, tot i que en general es mou entre els 550 i els 800 votants per urna.

314.000 electors a la circumscripció de Lleida i 5,6 milions a Catalunya

A la circumscripció de Lleida, segons dades de la Subdelegació, hi ha censats 314.421 electors, repartits en 535 meses de 317 col·legis electorals. A Lleida ciutat, on hi ha 97.095 electors censats, el nombre de meses és de 132, ubicades en 41 col·legis. S’hi han presentat 14 candidatures al Congrés i 13 candidatures al Senat.

I al conjunt de Catalunya, hi ha per a aquests comicis 5.615.400 votants dels quals la gran majoria, 4.201.142, corresponen a la circumscripció de Barcelona. A la de Girona -on voten la gran majoria d’electors de la Cerdanya- n’hi ha 524.976; i a la de Tarragona, 574.861.

A Catalunya s’escull 48 dels 350 diputats al Congrés (32 per Barcelona, 6 per Tarragona, 6 per Girona i 4 per Lleida) i 16 dels 208 senadors al Senat (4 per cada circumscripció). El nombre de meses total serà de 8.365, en un total de 2.670 col·legis electorals.

Les hores prèvies a les eleccions han estat marcades per l’arribada a la Seu, amb motiu del 10-N, d’unitats de reforç de la Guàrdia Civil enviades directament pel Ministeri de l’Interior i que, tal com va passar amb l’1-O, han estat allotjades al centre de la capital urgellenca, segons han exposat públicament col·lectius com ara la CUP, Arran i Endavant de l’Alt Urgell. Des d’aquestes formacions han criticat aquest desplegament, perquè consideren que l’objectiu del Govern central és “coaccionar i reprimir el poble”, alhora que exigeixen “que se’n vagin dels Països Catalans” i conclouen que ara mateix l’Estat espanyol “té por fins i tot de les seves pròpies urnes”. Les mateixes fonts també asseguren que l’operatiu policial extraordinari a Catalunya té un cost d’1 milió d’euros diaris per a tots els contribuents.

Tsunami Democràtic convoca activitats a Oliana

D’altra banda, Tsunami Democràtic ha anunciat la convocatòria d’activitats lúdiques a Oliana per aquest dissabte, 9 de novembre, sota el lema ‘Fem-los reflexionar. Desobeïm la Junta Electoral Central’. El programa que han anunciat és previst que comenci a les 4 de la tarda amb un taller infantil i seguirà a les 5 amb una cercavila pels carrers d’Oliana, amb grallers, geganters i el grup Voliaks. A les 6 hi haurà una xocolatada popular a la zona esportiva; a 2/4 de 7, una xerrada antirepressiva amb els joves de Torà i set encausades de l’Alt Urgell; i a 2/4 de 8 del vespre, música folk amb intèrprets d’Oliana.

A la Seu d’Urgell no hi ha convocada de moment cap activitat semblant, tot i els rumors que, com a Oliana, també se’n podria anunciar a última hora.

TOTES LES NOTÍCIES