isards

Un total de 467 caçadors donaran el tret de sortida a la Setmana de la caça de l’isard aquest diumenge. Enguany es podran capturar 127 isards, un 15% més que l’any passat, gràcies al major índex de creixement que el Cos de Banders ha constatat entre l’espècie. D’aquesta manera, correspon una anella de captura per cada quatre caçadors. El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, ha destacat la importància que cada caçador porti una peça de visibilitat de color taronja i la necessitat que s’anelli l’animal un cop abatut i s’avisin els Banders per tal de poder fer el control morfobiomètric de la peça.

Des de diumenge i fins el pròxim 20 de setembre, les muntanyes andorranes disposaran d’un nou inquilí, els caçadors del país, que recorreran els indrets més inòspits, alguns fins i tot fent-hi nit, per intentar caçar els 127 isards dels quals el Govern n’ha autoritzat la captura. Com és tradicional, s’organitzen per colles, en aquest cas una quarantena, i enguany ha estat assignada una anella per a cada quatre caçadors.

El director del Cos dels Banders, Miquel Rossell, ha explicat que és important que quan s’abat un isard, s’anelli correctament amb la data de la mort, sobretot abans de desplaçar l’animal, i que ràpidament es doni avís als Banders per tal que es desplacin fins al lloc per fer el control morfobiomètric de la peça. La tasca dels Banders per organitzar la Setmana de la Caça comença a l’estiu amb el recompte dels isards, per determinar quants se’n podran caçar. Durant els dies de caça, a més, s’encarreguen de fer un control de vigilància per tal que tots els aficionats compleixin la normativa.

Amb tot, Rossell celebra que durant els darrers anys cada cop es detecten menys infraccions, perquè “el caçador és més conscient de la normativa i la compleix amb més rigor”.

El responsable dels Banders ha volgut recordar la importància de portar alguna peça de roba de visibilitat de color taronja per la seguretat entre els mateixos caçadors, i ha apel·lat al sentit comú i a ser conscients que la muntanya és de tothom i que cal vigilar amb les zones més transitades per turistes o aficionats a la muntanya.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada