Un total de 204 alumnes disputen aquest dissabte la final del Dictat nacional

La final de la vuitena edició del Dictat nacional es tanca aquest dissabte 22 de novembre. Un total de 204 alumnes dels tres sistemes educatius prendran part en la prova que té lloc durant el matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Els finalistes són els tres estudiants de cada classe que van assolir millor resultat en la prova realitzada de manera simultània a totes les escoles el passat 22 d’octubre amb la participació d’un total de 1.400 escolars.

El Dictat nacional està dividit en dos categories: d’un banda, 3r de segona ensenyança de l’Escola Andorrana, 3ème del sistema francès i 3r d’ESO del sistema espanyol, i de l’altra, 4t de segona ensenyança, 2nde i 4t d’ESO.

Els alumnes de tercer iniciaran les proves a les 9.50 hores, mentre que els del quart ho faran a les 10.50 h amb la locució de l’actriu Raquel López.

Els correctors revisaran els textos al llarg del matí i pels volts de la una del migdia ja se sabran els noms dels guanyadors. El jurat està compost per tècnics del Servei de Política Lingüística i professors de català.

Els premis consisteixen en xecs de 500, 300 i 150 euros per als tres primers de cada categoria. Tots els finalistes rebran com a obsequi una de les novel·les que s’han triat per a aquest vuitè Dictat nacional, gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Ministeri de Cultura.

TOTES LES NOTÍCIES