Un any més, el Circuit d’Educació Viària del Cedre ha estat l’escenari escollit, aquest dijous a la tarda, per donar el tret de sortida a una nova edició del ‘Viari Show’, que enguany arriba a la cinquena temporada. Aquesta iniciativa, engegada conjuntament pel Servei de Cases Pairals i la Unitat d’Educació Viària del Servei de Circulació del Comú d’Andorra la Vella i que compta amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Joventut, pretén afavorir, mitjançant l’educació viària, la interrelació entre el col·lectiu de la gent gran i els infants. D’aquesta manera, a partir de diferents esquetxos en què s’han representat situacions de risc que sorgeixen durant el dia a dia, els padrins, juntament amb les explicacions dels membres del Servei de Circulació, han indicat a uns seixanta d’alumnes de tercer cicle del Col·legi Janer què cal fer en els diferents casos. En aquest sentit, la consellera de Social del Comú d’Andorra la Vella, Ester Vilarrubla, ha detallat que enguany la 5a temporada del Viari Show s’ha distribuït en tres sessions diferents, a partir de les quals es té previst acollir a un total de 150 alumnes procedents del Col·legi Janer, les escoles franceses d’Encamp i el Pas de la Casa i les escoles espanyoles d’Encamp i Sant Julià de Lòria.

Al voltant d’una seixantena d’alumnes de tercer cicle del Col·legi Janer d’Andorra la Vella han participat, aquest dijous, al Circuit d’Educació Viària del Cedre, en la primera representació de la 5a edició del ‘Viari Show’, una iniciativa conjunta entre el Servei de Cases Pairals de la Conselleria de Social i la Unitat d’Educació Viària del Servei de Circulació, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Joventut. Com en les anteriors edicions, l’objectiu d’enguany segueix sent apropar als infants l’educació viària a partir d’esquetxos breus representats pels padrins de la parròquia en què es recreen situacions quotidianes de perill a la via pública. D’aquesta manera, durant les tres sessions programades durant aquesta 5a edició, “els padrins representen diferents situacions per tal que els infants prenguin consciència de la importància de ser prudents al carrer amb les accions de cada ciutadà”, segons ha indicat la consellera de Social del Comú d’Andorra la Vella, Ester Vilarrubla.

A més, la consellera també ha comentat que aquest tipus d’activitat esdevé “una molt bona oportunitat per establir un contacte intergeneracional i potenciar la integració del col·lectiu de la gent gran dins la societat”. A banda del vessant més integrador, Vilarrubla ha recalcat que el ‘Viari Show’ també compta amb una finalitat molt més específica, ja que tal com ha indicat, “la finalitat és ensenyar als infants com actuar davant situacions de la vida quotidiana que poden suposar un risc”. Quant a la franja d’edat dels alumnes, tot i recalcar que el programa d’educació viària s’estén al llarg de tota l’escolaritat, la consellera ha indicat que el ‘Viari Show’ s’adreça a nens i nenes d’entre nou i onze anys.

Després de la primera sessió celebrada aquest dijous, el 15 d’abril serà el torn dels alumnes de les escoles franceses d’Encamp i el Pas de la Casa i de l’escola espanyola d’Encamp, mentre que el 19 d’abril es clourà l’edició d’enguany amb els alumnes de segon i tercer cicle de l’escola espanyola de Sant Julià de Lòria.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada