tabac2Tres euros de cada deu que recapti l’estat l’any vinent provindran del tabac. Això confirma la forta dependència d’aquest producte en l’economia nacional, tal com posa en relleu el pressupost per al 2014. El document preveu que l’any vinent es recaptaran 114 milions d’euros, una xifra importantíssima si tenim en compte que els ingressos totals pressupostats són de 363 milions.

L’estat preveu recaptar, l’any que ve, uns ingressos de 363 milions d’euros. 114 milions es recaptaran exclusivament per la taxa al consum sobre el tabac. Això representa el 31,5% del total dels ingressos.

La recaptació per tabac s’ha disparat els últims anys. Si al 2007 l’estat ingressava 24 milions i mig pels impostos sobre aquest producte, la xifra es multiplicava per quatre l’any 2012, quan es van ingressar 101 milions d’euros. I la xifra no para d’augmentar, el 2013. Aquest any es preveu que es liquidin 109 milions, mentre que l’any que ve, la previsió augmenta fins els 114 milions.

El pressupost del 2014 recull els increments de la taxa del tabac aprovats durant l’any passat i aquest 2013. La xifra augmenta significativament, malgrat que es recull una previsió d’una lleugera disminució en les importacions d’aquest producte. El Govern alerta sobre el pes que la importació de tabac té en el conjunt dels ingressos de l’estat i els perills d’una dependència tan gran d’un sol producte. El que té més pes en els ingressos de l’estat després del tabac són els carburants. Representen el 13% dels ingressos totals.

El gruix dels ingressos de l’estat prové dels impostos indirectes, en concret, tres quartes parts. Els impostos directes al 2014 només representaran el 13 i mig per cent dels ingressos. La resta es recaptarà amb altres taxes i amb ingressos patrimonials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada