El xef Isma Prados serà el protagonista d’un taller de cuina demostratiu organitzat pel Departament de Medi Ambient en col·laboració amb MoraBanc, el proper dissabte 16 de novembre a les 18 h a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

L’activitat servirà com a tret de sortida dels actes de la Setmana europea de la prevenció de residus 2013, una cita a la qual Andorra hi és present des del seu inici i que arriba a la seva cinquena edició. Enguany s’ha projectat un nodrit ventall d’activitats i propostes organitzades pel Govern, mitjançant el Centre Andorra Sostenible, i els Comuns, amb l’objectiu de tractar la prevenció de residus des de diversos punts de vista i arribar arreu del país a un públic ampli.

La presència del xef català s’emmarca en el context de les activitats de prevenció i sensibilització envers el malbaratament alimentari, basades en la divulgació de tècniques de cuina i bons consells que serveixen per optimitzar la gestió dels aliments a casa i al dia a dia. Així, des dels fonaments d’un correcte balanç nutricional i la seguretat alimentària es tractaran aspectes que tenen a veure amb bones pràctiques per la correcta conservació dels aliments a la nevera i al rebost, per a la preparació i cuina de receptes i per a l’aprofitament dels excedents.

En aquest sentit, el malbaratament alimentari és un dels principals eixos d’actuació en les darreres campanyes de sensibilització ambiental que es venen portant a terme tant al país com en l’àmbit internacional. De fet, el Dia mundial del medi ambient d’enguany (5 de juny) amb el lema “Pensa, menja, estalvia” ja va tenir aquesta temàtica com a eix central de les seves celebracions, portant-se a terme activitats com la projecció del premiat documental alemany “Taste the waste” que denuncia els importants impactes humanitaris, socials i ambientals que es deriven de convertir menjar en bon estat en un residu.

Isma Prados (Sabadell, 1974) és enginyer industrial de formació tot i que als 22 anys va decidir dedicar-se professionalment a la cuina i a la comunicació fins a assolir gran ressò mediàtic amb el programa “Cuina x solters” a TV3 on també va presentar “La cuina de l’Isma”. En la seva activitat com a xef ha estat presents als restaurants Fonda Europa, Senyor Parellada, Ca la Sila, el Drolma i la Vinya del Senyor, in finalment el NONONO. Alhora és autor de diversos llibres, entre d’altres “La cuina de l’Isma” (2006) i “Les receptes de l’Isma” (2007), ambdós amb l’editorial RBA, “Avui convido jo” (2011) a editorial la Magrana, o el seu darrer treball “iCook. Manual de cocina para emancipados” (2012) publicat a editorial Planeta.

L’assistència a la xerrada serà totalment gratuïta amb aforament limitat a la capacitat de la sala. Per aquest motiu s’aconsella inscripció prèvia, que es pot realitzar contactant amb el Centre Andorra Sostenible a través del seu portal web www.sostenibilitat.ad, mitjançant el telèfon 875 771, l’adreça de correu electrònic andorrasostenible@andorra.ad o les seves xarxes socials. Aquest centre també proporciona més informació sobre els actes de la Setmana europea de la prevenció de residus a tots aquells que ho necessitin.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada