Un Spotify per llegir

Quan la descàrrega de continguts va arribar a les nostres cases, els més sorpresos no van ser els usuaris sinó la indústria de la música i l’audiovisual. Per art d’una estranya sort o probablement per la diferència entre aquests dos sectors i el del llibre, no va succeir el mateix amb l’àmbit de la paraula escrita.

Era massa molest llegir en una pantalla per la llum dels monitors i per la poca comoditat d’una taula.

Hem hagut d’esperar fins fa poc temps per veure com les editorials començaven a tremolar. Ha estat amb l’arribada dels e-book i les tauletes que moltes han començat a considerar els llibres de paper com una cosa prescindible.

És per aquest motiu que les empreses dedicades a aquest sector tenen molt més marge que les dedicades a la música o la televisió per poder-se sobreposar als canvis.

En aquest sentit treballen Cercle de Lectors i Telefónica. Basant-se en el model de Sopotify, han revelat fa poc que estan treballant en un portal per a la lectura, l’anomenat Nubico.

Només pagant 10 euros, els usuaris podran accedir a un ampli catàleg de llibres negociats prèviament amb les editorials.

La indústria del llibre, amb la recent introducció de l’e-book i el conseqüent tràfic il·legal de llibres, ha perdut entre 300 i 400 milions d’euros a Espanya. Nubico no deixa de ser una oportunitat per evitar desastres semblants als de la música.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció