Un snowboarder provoca una allau a Baqueira i se salva pels pèls

El freerider Alfons García no tenia ni idea del que estava a punt de passar-li quan baixava per un pendent de neu verge als voltants de Baqueira Beret tallant una allau impressionant.

L’experiència de vegades és un grau, però a la muntanya, també compta la sort. I si no que se li preguntin al snowboarder Alfons García, de 28 anys i establert a la Vall d’Aran, que el 19 de desembre va sortir amb uns amics a gravar un descens en vídeo.

No era la primera vegada que el surfista de neu, que participa en el circuit europeu Freeride World Qualifier (FWQ) i que va ser instructor de Landing Snowboard, trepitjava el terreny pel qual anava a baixar. No obstant això, aquesta vegada, en ple descens i captat per les càmeres dels seus companys, va crear una allau de neu després de saltar una roca.

La reacció dels seus companys, que van gravar tota la peripècia, va ser la d’alarmar a snowboarder perquè fos conscient que tenia una allau trepitjant-li els talons. Afortunadament, “va fer un recte” descendint més ràpid que l’allau i va aconseguir sortir il·lès.

Text: lugaresdenieve.com

TOTES LES NOTÍCIES