Poc s’imaginava l’estudiant novaiorquès Ousmane Bah que assistir a la seva cerimònia de graduació li serviria com a coartada per a demostrar la seva innocència davant un jutge.

I no era que Bah no tingués plans per a anar i acabés anant per si de cas en algun moment l’acusessin d’estar en un altre costat i fent una altra cosa [il·legal], no. Però la casualitat va voler que, precisament, la cerimònia de graduació de la seva promoció coincidís amb un robatori en una Apple Store de Boston.

Totes dues ciutats no estan precisament a prop (uns 350 km, quatre hores de viatge aproximadament), i els fets, aparentment, no estan connectats, però el robatori de Boston va entrar en la vida de Bah per culpa d’un error. I aquest no va ser seu, sinó a causa d’una sèrie de situacions, amb un sistema de reconeixement facial ficat pel mig.

Bah tenia una vaga connexió el lladre de l’Apple Store de Boston, que hauria trobat el carnet d’estudiant que Bah va extraviar (el qual mancava de fotografia), i que va utilitzar per a identificar-se a la botiga de la companyia de la poma mossegada.

El sistema d’intel·ligència artificial vinculat a les càmeres de seguretat instal·lades en l’Apple Store van començar a seguir al lladre (recordem que falsament identificat com Ousmane Bah), ja que està programat per a realitzar un seguiment de tota aquella persona sospitosa de sostreure il·lícitament béns de les instal·lacions de la botiga, captant els seus moviments i la seva cara.

Bah no s’ho podia creure quan la policia va anar a buscar-ho a la seva casa de Nova York, exhibint una imatge identificativa d’algú que no s’assemblava en absolut a ell. “A quina hora va dir que s’havia produït el robatori?, jo estava en la meva cerimònia de graduació, pot preguntar als meus professors, companys de classe i familiars” havia de ser la resposta oferta per Bah als oficials de policia que van dur a terme la seva detenció.

Resultat: Ousmane Bah està en llibertat sense cap càrrec (i és d’esperar que amb les pertinents disculpes rebudes), però ja ha anunciat que demandarà a Apple per l’escarni que ha passat (ja sabem lo tafaners que poden arribar a ser els veïns), exigint la xifra de mil milions de dòlars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada