IBM Research ha desenvolupat un prototip de sensor d’ungles que, aprofitant les capacitats de la intel·ligència artificial (IA) i el machine learning, podria canviar la manera en el qual els metges utilitzen les dades, com per exemple els canvis en la força d’agafada d’un pacient, per a monitorar i rastrejar malalties.

Aquest sensor mesura com les ungles es dobleguen i es mouen al llarg del dia, la qual cosa és un indicatiu de la fortalesa de l’agafada d’un individu, un biomarcador clau en la salut.

Gràcies a la recol·lecció contínua de dades, que es van sumant a algorismes d’IA, en un futur el sensor podria ajudar al fet que els metges tinguessin una imatge més precisa de la potència d’agafada d’un pacient i el seu moviment en el temps. Això podria permetre que els doctors oferissin un tractament més personalitzat per a diferents afeccions, com podria ser el Parkinson o els problemes cardiovasculars.

IBM també ha anunciat una nova iniciativa amb la Fundació Michael J.Fox amb l’objectiu d’entendre millor la malaltia de Parkinson i, també, una nova eina, llançada amb Medtronic, que té l’objectiu d’ajudar a que aquelles persones que pateixen diabetis puguin predir millor quan tindran una baixada de sucre en una finestra de temps d’1 i 4 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada