Un roc de grans dimensions cau a la calçada de la C-14 a Organyà

Ensurt la matinada d’ahira la carretera C-14, al terme municipal d’Organyà. Un roc de grans dimensions es va precipitar a la calçada i va estar a punt d’atrapar un vehicle que en aquell moment circulava per aquell punt.

Segons han explicat des de la Plataforma per la Construcció del Túnel de Tresponts, de fonts directes dels afectats, l’incident es va produir ahir a les 0.40 hores de la matinada, al tram de la C-14 on actualment s’està construint el nou túnel de Tresponts. Un vehicle amb dos ocupants a l’interior, veïns de Coll de Nargó, anava en direcció sud després de venir de l’Hospital de la Seu. Mentre circulaven van sentir un terrabastall, que fins i tot va fer tremolar el cotxe, i just després van constatar que darrera seu, a pocs metres, hi havia una gran roca que s’havia desprès i havia caigut a la calçada.

Després d’assegurar-se que no hi havia perill, els afectats es van apropar fins als treballadors de l’UTE que construeix el túnel i els van avisar de l’incident. Aquests empleats es van encarregar de retirar el roc de la calçada i van calcular que l’objecte tenia un pes d’uns 100 quilos i, per tant, hauria pogut causar danys importants en cas d’impactar contra un vehicle.

Afortunadament, la caiguda no ha causat danys materials ni personals als ocupants de la via, per la qual cosa els serveis d’emergències no van haver d’atendre ningú. Es dóna la circumstància que l’incident s’ha produït al mateix punt on ara fa tres anys va caure una altra pedra que, en aquell cas, sí que va impactar en un cotxe i va causar ferides al conductor, un jove veí de Coll de Nargó.