Un robot que ensenya llengua

Una de les formes de comprovar que la robòtica és actualment una de les línies d’investigació tecnològica més notòries que hi ha, és l’existència constant de notícies setmanals que ens mostren un nou desenvolupament en aquest sector.

Actualment comptem amb robots que netegen els nostres sòls, hotels en els quals el servei d’atenció al públic està format per robots i botigues de queviures que es regeixen per robots.

El més impactant però ha aparegut aquesta setmana als Països Baixos. El Tilburg Center for Cognition and Communication (TICC), de la Universitat holandesa de Tilburg ha creat un robot que ensenya anglès i holandès a nens de menys de tres anys. De moment el prototip es troba en fase de proves i han estat cinc nens i nenes de diferents famílies dels que sotmetran el robot als tests necessaris per saber el seu nivell de rendiment i evolució. Serà fins a finals de juliol que els petits de la família seran alliçonats pel robot professor.

Com sempre quan apareix una tecnologia tan disruptiva com la que analitzem, sorgeixen veus discordants que no acaben de veure que benefici té per als humans aquesta tecnologia. En aquest cas podem donar la raó als que critiquen els robots. L’educació és allò que diferencia els éssers humans dels animals i els nens i nenes, a més d’aprendre llengües, han de saber que l’educació són aquells coneixements que com a espècie es transmeten d’una generació a una altra. És un dels elements fonamentals de la nostra espècie i voler acabar amb ell, és un greu error.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.