Un Quim Torra reivindicatiu inaugura la 29a Trobada Empresarial al Pirineu

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha estat el gran protagonista a la inauguració de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, que es desenvolupa des d’aquest dijous i fins divendres a la Seu d’Urgell i que porta com a títol ‘Liderant un creixement sostenible’. En el seu discurs, ha recordat el seu passat a l’empresa privada i ha definit aquest lideratge i creixement sostenible que s’està tractant a la trobada com “la raó de ser del nostre país”.

Torra també ha tingut paraules dures pel govern espanyol, el qual “ha desconnectat de nosaltres” i amb les seves accions provoca que Catalunya estigui en “risc d’esdevenir residual”, també des del punt de vista dels empresaris. El president català també ha informat que encara no té data per trobar-se amb el nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, però que els equips de les dues parts estan preparant la reunió i que, com diu la cançó, quan Sánchez li proposi de reunir-se, “‘lo dejo todo'”. A més, Torra ha dit, en referència a Andorra, “com us envejo amics andorrans”, anhelant que Catalunya també pugui ser un Estat independent, algun dia.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha defensat que l’Alt Urgell és un territori d’oportunitats, com ho demostra el fet que Ogilvy Barcelona instal·larà una oficina de programació a la Seu d’Urgell els propers mesos, sobretot pensant en els estudiants que retornen a la comarca.