Un projecte transformador del passeig del riu guanya el concurs de l’espectacle de fonts, llum i so

fontEl Consell de Ministres ha declarat guanyadora del concurs internacional d’idees per a la realització d’una instal·lació per a espectacles de fonts, llums i so a Andorra la Vella a la UTE formada per la constructora andorrana COPSA i la multinacional Fluidra.

La proposta vencedora, amb el lema “Passeig d’aigua”, va molt més enllà d’un muntatge de llum i so ja que preveu convertir el tram de riu entre el pont de París i el pont de la Rotonda en un bulevard o passeig reordenant de la mà del comú d’Andorra la Vella tota la zona.

La instal·lació oferirà espectacles nocturns de 5 minuts amb una freqüència de 2 cada hora i que combinin efectes de raigs d’aigua, llum i so amb coreografies específiques. La instal·lació funcionarà també com a font permanent estàtica tant de dia com de nit.

Els espectacles, exclusius per Andorra, aniran a càrrec d’un equip format per guionistes, realitzadors, escenògrafs i tècnics de llums i so, especialistes en aquest tipus de muntatges. S’utilitzaran raigs d’aigua de diferents tipus i columnes d’escuma així com pantalles d’aigua horitzontals i dos verticals de més de 70 m2 de superfície i on es projectaran les imatges. S’ha valorat aquesta fórmula per la seva espectacularitat i perquè permet una gran varietat d’espectacles.

Fluidra ha desenvolupat els projectes de les fonts de llum a Sao Paulo, de la Cibeles a Madrid, de Planes-Vila a Perpinyà, entre d’altres. També ha col·laborat amb empreses internacionals com Aquatique Show International.

Participen en el projecte l’empresa d’enginyeria andorrana Engitec i l’espanyola Eikonos. Aquesta darrera empresa ha estat responsable de la cerimònia d’inauguració dels Mundials de Natació a Barcelona l’any 2013.

Des de la vessant tècnica,  s’ha triat un sistema de circulació obert on l’aigua es capta del subsòl, es desinfecta i s’emmagatzema el dipòsit situat al costat de la sala tècnica. La instal·lació proposada podrà funcionar fins a un temperatura exterior de -15 graus.

La realització de la proposta guanyadora té un cost total d’1,3 milions d’euros, dels quals la construcció de la instal·lació i l’obra civil representen 1.051.369 euros i el projecte constructiu i la creació i realització d’espectacles suposen 248.630 euros.

El concurs preveu que l’UTE guanyadora serà l’adjudicatària del projecte executiu i la construcció de la Instal·lació si el Govern decideix tirar endavant el projecte en els quatre anys vinents.

Els guanyadors del concurs han obtingut un premi de 12.000 euros, mentre que el segon classificat, EMTE, ha estat reconegut amb 6.000 euros i el tercer, Ghesa, se n’ha endut 3.000 euros.

1 comentari

  1. Impressionant com aquest govern paga vots de forma descarada en diferents concursos innecessaris i que desvirtuen totalment el caràcter del país. No pensava que es pogués ser tant descarat. Heu perdut els papers. Els andorrans no som rucs, això ho pagareu a les urnes el 1 de març.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES