Un projecte per comercialitzar obres d’art, el 1r premi del Taller d’emprenedors 2019

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha clausurat aquesta tarda la 19a edició del Taller d’emprenedors amb l’entrega de premis als guanyadors. Enguany han participat un total de 15 emprenedors, dels quals 10 han acabat el curs amb la realització d’un pla d’empresa satisfactori i 1 ja ha tirat endavant el projecte i 3 estan en el procés constitució de l’empresa. Després d’una ajustada puntuació, el projecte guanyador ha estat la idea per comercialitzar obres d’art, que ha obtingut 2.000 euros. El 2n premi s’ha atorgat a dos projectes, un per a impulsar una cafeteria sòcio-assistencial i l’altre per a impulsar la formació sòcio-sanitària i, per tant, s’han repartit a parts iguals el premi de 1.300 euros. Per últim, el 3r premi ha recaigut a la iniciativa per a la transformació de cotxes normals a elèctrics que s’ha endut 750 euros. L’acte també ha servit per lliurar els diplomes als emprenedors que han acabat el taller de manera satisfactòria.

L’objectiu de la iniciativa és afavorir la capacitat de crear noves empreses al país o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents. En aquest sentit, en la seva intervenció, Gallardo ha lloat la valentia dels emprenedors i ha recordat que al final de la legislatura passada es va donar llum verda a la Llei de suport a l’activitat empresarial i al foment de l’emprenedoria. Tot i això, el ministre ha avançat que l’executiu treballa amb la redacció d’una nova llei pels autònoms que també impulsarà els emprenedors.

El rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, que també ha estat present a l’acte, ha aprofitat, en el seu torn de paraula, per anunciar que el setembre vinent la universitat posarà en marxa un espai de creació emprenedora destinat a persones que encara s’estan formant i que complementarà el Taller d’emprenedors.

El Taller d’emprenedors és una iniciativa del Govern d’Andorra que s’està portant a terme des de l’any 1999 amb la col·laboració de l’UdA i amb professionals del sector privat. El taller és totalment gratuït per als participants i va dirigit a persones majors de 18 anys que tenen esperit emprenedor i que volen crear el seu propi negoci, i és vàlid per a qualsevol tipus de projecte empresarial. Cada emprenedor treballa durant el taller en el seu pla d’empresa, en un curs de quatre mesos de durada, de març a juny. El curs s’estructura en 20 sessions formatives presencials a la Universitat d’Andorra. La iniciativa també compta amb un servei de tutories per fer el seguiment de l’evolució dels projectes. Es proporciona així una formació integral a l’emprenedor, en àmbits tan diversos com màrqueting, producció, recursos humans, economia i finances, legislació, etc., perquè cadascú pugui desenvolupar personalment el pla d’empresa de la seva idea de negoci.

En les 19 edicions ja realitzades hi ha hagut un total de 358 inscrits dels quals 272 han elaborat satisfactòriament el seu pla d’empresa. Una bona part d’aquests han aconseguit crear la seva empresa real, un total de 95 projectes, a falta de saber com acaben la totalitat dels projectes d’enguany.