andorra telecom

El ministre d’Economia i Territori i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, juntament amb el director General d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha presentat aquest dimarts els resultats del concurs d’idees per la reforma dels edificis d’Andorra Telecom a l’avinguda Meritxell i antiga caserna de bombers a Andorra la Vella.

El jurat, presidit pel ministre i president, i integrat per representants d’Andorra Telecom, el Govern, el Comú d’Andorra la Vella, el Col·legi d’arquitectes i la Cambra de Comerç, ha escollit entre els 14 projectes el de l’arquitecte Gerard Arias, que ha estat guardonat amb 20.000 euros i la possibilitat de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

El segon premi, dotat amb 10.000 euros, ha estat per a l’equip integrat per Xavier Aleix i Víctor Blasi, mentre que el tercer premi, amb 5.000 euros de dotació, l’han guanyat l’equip format per Elisabet Faura, Lluís Ginjaume i Gerard Veciana.

El ministre Alcobé s’ha felicitat per la qualitat de tots els treballs presentats, una mostra “del talent que hi ha a Andorra”, i particularment del projecte guanyador amb capacitat d’esdevenir un “pol d’atracció cultural, comercial i turístic”. Alcobé ha precisat que correspondrà al Govern de la legislatura vinent i al pròxim consell d’administració d’Andorra Telecom decidir l’execució del projecte i de les obres.

El projecte guanyador inclou un ampli espai comercial, zones de restauració, parc tecnològic, dependències culturals i d’oficines embolcallat en una estructura de vidre que transformarà i revaloritzarà la zona i constituirà un nou atractiu a nivell de país. En total disposa d’11.200 metres útils, distribuïts en plantes de soterrani, planta baixa i 14 plantes superiors.

La remodelació es basa en un triple objectiu, segons ha explicat el ministre: revaloritzar l’edifici Andorra Telecom i Bombers, contribuir a dinamitzar la zona comercial i oferir al país un projecte transformador d’ús públic.

L’arquitecte guanyador ha subratllat que el nou edifici, batejat com a “The Cloud”, s’ha concebut com un gran núvol de dades per realçar el caràcter tecnològic d’Andorra Telecom amb un gran pati a peu de carrer que “relliga” Prada Ramon, el Fener i l’avinguda Meritxell.

El director general d’Andorra Telecom ha volgut remarcar també el consens i la unanimitat que el projecte ha generat entre el jurat i ha destacat el caràcter innovador de l’edifici.

(Foto: S.F.G.)

5 comentaris

  1. No se m’acut un millor exemple per a demanar, sota una necessitat imperant, la creació del botó NO ME GUSTA al Facebook.
    No sé com una aberració per a l’imatge del país i de l’entorn, ha aconseguit arribar fins a guanyar un concurs, publicar-ho als medis i que la gent digui “sí, bwana” a una cosa com aquesta.

  2. Coma aquella senyora snob que no ha llegit més que el Pronto i l’Hola en la seva vida però compra una mala falsificació d’un Picasso per penjar-lo al saló, intentant així convencer a la seva nova capa social que potser tenen alguna cosa en comú. Els dirigents que aplaudeixen efervescents aquesta proposta, tal i com ho fa un nen quan l’hi remenes una bola de nadal brillant, s’haurien de replantejar la seva presa de decisions i la possibilitat de no satisfer els seus complexos personals amb diner públic. Això no és més que una bomba de fum; brossa xarlatana del nivell més baix, recolzada per un grup de frustrats i provincians amb ànsies per convertir Andorra en un Las Vegas barat.

  3. No vam estar prou escarmentats amb el Minoves que…. tornem’hi

  4. Això no és arquitectura. No és més que una mala copia d’un tumor extés a tantes altres ciutats sense caracter propi. Ni la escala del projecte és adient (per no dir que és un despropòsit en tota regla), ni és res que entengui ni sigui coherent en aquest entorn. Ni tansols és el que es demanava a les bases del concurs. Em fa vergonya pensar que un “professional” del país hagi tingut la indecència de presentar aquesta irrealitzable i al.lòctona proposta, però sobretot em fa vergonya que un jurat premi quelcom així i que tinguem uns polítics que siguin capaços de defensar aquest contra-projecte en uns tèrmes i uns arguments tant surrealistes. En fi, esperem que es tracti d’una broma anticipada del dia dels sants inocents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada