emprenedorsLa nova edició del Taller d’Emprenedors ha comptat aquest any amb la participació de 25 idees de negoci, de les quals han sortit 20 plans d’empresa reals. Aquest taller es va iniciar al mes de gener, i aquest dijous s’ha celebrat l’acte de cloenda a la Universitat d’Andorra amb la presència del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que ha destacat la importància de les reformes que ha emprès el país en matèria de creació d’empreses i l’acostament cap a Europa, perquè diu, “pot ser una gran oportunitat per a vosaltres”. Durant l’acte s’han lliurat els diplomes acreditatius a tots els participants que l’han superat satisfactòriament i s’han reconegut els tres millors projectes amb 2.000, 1.300, i 750 euros respectivament. El primer premi ha estat per a Pili Borra, pel seu projecte de classes de cuina natural, el segon premi ha estat per a Iolanda Sanmarcos, per un projecte de disseny i fabricació de productes artesans, i el tercer premi per a Sac-Nicté Garcia, per un projecte de producció audiovisual.

Després de cinc mesos, el Taller d’Emprenedors 2015 ha arribat a la seva fi amb un acte de cloenda celebrat al Saló d’Actes de la Universitat d’Andorra que ha servit per fer el lliurament dels diplomes a tots els participants, a més de l’entrega de premis als tres millors plans d’empresa, que consisteixen en una ajuda de 2.000, 1.300 i 750 euros. Pili Borra ha estat la guanyadora del primer premi per un projecte de classes de cuina natural, Iolanda Sanmarcos ha obtingut el segon premi pel disseny i fabricació de productes artesans, i el tercer premi ha estat per a Sac-Nicté Garcia per l’elaboració d’un projecte audiovisual.

El coordinador del Taller d’Emprenedors, Joan Gonfaus, ha estat l’encarregat de conduir l’acte destacant la participació de 25 idees de negoci, que finalment s’han convertit en 20 plans d’empresa reals. A més a més, també ha destacat el fet que aquesta nova edició hagi estat protagonitzada per noies, ja que dels 25 participants, 21 han estat noies i quatre nois. Gonfaus ha animat els participants a passar d’emprenedors a empresaris, i ha assegurat que “els projectes del 2015 s’han caracteritzat per la gran diversitat d’idees de negoci”.

Per la seva banda, el ministre de Turisme i Comerç, encarregat de presidir l’acte, ha destacat la consolidació del Taller d’Emprenedors, i ha qualificat els emprenedors com “una de les peces claus de la nostra economia”. Durant el seu discurs, el ministre ha volgut recordar les reformes empreses pel Govern per tal de facilitar la creació d’empreses, a més de l’acostament cap a Europa, assegurant que “us beneficiarà perquè s’obriran noves oportunitats”. En aquest sentit, ha aconsellat als emprenedors no centrar els seus mercats en el país, sinó “obrir-se a la resta de països i internacionalitzar-se”.

Per la seva banda, el nou rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, ha destacat l’actitud de les persones emprenedores i els ha animat a incentivar-la “per dotar-vos de les eines necessàries”.

L’acte ha finalitzat amb una petita xerrada de l’ambaixador econòmic i esportiu de la Confederació Empresarial Andorrana, Douglas Pate, sobre motivació empresarial.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada