Un professora de l’Escola Espanyola d’Escaldes és acomiadada per ensenyar “massa” als alumnes

El diari català La Vanguardia.com s’ha fet ressò avui de l’acomiadament d’una professora a Andorra per ensenyar “massa” als seus alumnes. Aquest és el contingut íntegre de l’article on se cita com a font al Periòdic d’Andorra:

“Una professora de la Escola Espanyola d’Escaldes-Engordany ha estat acomiadada per ensenyar “massa” als seus alumnes. L’educadora del curs de P4 (Educació infantil) ha estat apartada de la seva ocupació per recomanació d’un inspector, que ha donat la raó al centre i recomana el retorn de la professora a Espanya.

La raó fonamental de l’acomiadament és que els nens sabien massa. Els menors, d’entre 4 i 5 anys, ja saben llegir, sumar, restar i estan aprenent a escriure. El nivell excessiu dels alumnes ha estat determinant perquè l’educadora sigui apartada de les seves funcions.

Els pares dels alumnes han recorregut a l’ambaixada espanyola a Andorra per sol·licitar la reincorporació de la professora, argumentant que, si bé l’educació espanyola exigeix uns mínims educatius, no hi ha uns màxims definits.

De moment, els pares dels alumnes han aconseguit que la mestra acabi l’actual curs escolar, encara que si res ho remeia no continuarà el curs que ve. A canvi, l’Escola Espanyola d’Escaldes-Engordany ha obligat l’educadora a rebaixar el seu nivell d’ensenyament.

Per als pares, el motiu de l’acomiadament podria ser una diferència personal dels rectors del centre, ja que els alumnes no s’han queixat. “Els nens demanen i ella els dóna més”, explica una mare.”

6 comentaris

  1. Que bo es el nivell que acomiaden a qui mes sap, Gracies a la profesora per tot aixi si que pago yo les coses, es mereixen…

    Acomiadament, i Sanció al Rectorat i al inspector, per rucs i per voler pasar-se de llestos. Disculpa publica a la profesora i alumnes a qui han deixat penjats amb un nou rucprofesor de rifa.

  2. Falta afegir…

    “L’inspector va declarar que el nivell de coneixement ere excessiu i tenim por de que surti una generació capaç de pensar i tenir idees pròpies, doncs en aquest país nomes volem borregos que facin cas als consells dels polítics”

    Nomes es un comentari irònic i no pretenc insultar al inspector ni als polítics. Però em sembla lamentable i una vergonya que els altres professos es vegin amenaçats per tenir com a company una persona mes competent i per aixo ho denunciïn.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES