Un problema mecànic deixa fora de cursa a Joan Vinyes-Jordi Mercader al Ferrol

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) es van veure obligats a deixar el Ral·li del Ferrol, després de tenir un problema mecànic (alternador) en la segona especial cronometrada (As Somozas) de la primera etapa de la prova.

Concretament, l’abandó es va produir en la part inicial de l’especial esmentada. Una vegada el Swift a l’assistència, es va arribar a la conclusió que el motiu inicial del problema va ser el trencament de la corretja de direcció, això va motivar que altres parts de la mecànica resultessin danyades i en conseqüència la impossibilitat de seguir competint.

La decepció de Vinyes era evident, sobretot perquè l’inici del ral·li havia estat molt prometedor, aquest era el seu comentari: ‘Durant el shakedown i la primera cronometrada res feia presagiar el desenllaç final. En el pas per San Sadurniño el ritme va ser excel·lent vam acabar a la cinquena plaça de la classificació absoluta malgrat fer una virolla en un lloc molt estret i del que ens va costar bastant treure el cotxe. En l’assistència la telemetría ens va confirmar que havíem perdut 25” en l’incident. Al final de poc va sevir això, la realitat és que uns minuts després estàvem fora de carrera…’ Malgrat tot, Vinyes és partidari de passar pàgina i pensar en la següent cita del campionat: ‘Queden quatre proves del campionat i és evident que l’equip Suzuki Motorsport segueix amb diversos fronts oberts en les diferents classificacions, lluitarem fins al final.’

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2013 deixa Galícia i es trasllada a Astúries, comunitat en la qual es disputaran les dues següents proves. La primera, d’aquí a tres setmanes (13, 14 i 15 de setembre), el Ral·li Príncep d’Astúries. En aquesta ocasió, amb la localitat de Cangas de Narcea compartint protagonisme amb Oviedo com a centre neuràlgic de la prova.

Text i foto: Fotoesport