incendi-encamp

L´incendi al càmping Internacional d´Encamp, que ahir va causar un bon ensurt als veïns de la parròquia, va provocar la destrucció de nou caravanes i en va afectar deu més. Un problema elèctric sembla la causa del foc. Avui policia, bombers, assegurances i el departament d´Indústria han treballat per assegurar les instal·lacions i avaluar-ne els danys. Alguns campistes han comprovat els danys. Han assegurat que els bombers van trigar molt a arribar-hi, extrem que els cos antiincendi nega. Segons els registres dels bombers, van trigar 12 minuts entre rebre l’avís i arribar al lloc.

Alguns campistes s´han desplaçat avui a Encamp per avaluar els danys a les seves propietats. Tots han lamentat els fets i la pèrdua de moltes il·lusions posades durant anys. Alguns no les tenien assegurades, segons ens deien, per la dificultats que posaven les companyies. En aquests casos les pèrdues econòmiques són importants. Pere Marín és un dels campistes i explica que van “començar a venir amb uns amics durant quatre o cinc anys” fins que van optar per comprar una caravana, “a l’ocubre hagués fet set anys”, afegeix, “amb un sacrifici bastant important”. Marín denuncia que “els bomebrs van trigar 45 minuts en arribar i quan van arribar no van trobar aigua”.

El propietari del càmping, Xavier Ferran, ha explicat que les investigacions assenyalen un problema elèctric com l´inici del foc. Ha explicat que encara no s´han pogut quantificar els danys i ha destacat el fet que ningú no patis danys. Ha afirmat que “va haver-hi un petit foc dins una caravana i es va propagar, i quan ens vam donar compte era massa tard, al ser tan inflamable costa molt d’apagar”. De l’actuació dels bombers ha assegurat que “van fer el que van poder i es van arriscar físicament perquè dins de les caravanes hi havia bombones”.

La policia i els bombers han tornat aquest matí al càmping a treballar sobre el terreny. El cap de guàrdia, Joan Botellé, ha assenyalat que el càmping compleix les normatives i ha defensat l’actuació del cos: “la primera intervenció va ser la de la dotació de Canillo, que va ser ràpida. Quan vam arribar al lloc, vaig veure que necessitàvem més aigua i vaig fer venir més camions. Es va trigar el temps que s’havia de trigar”. A través del seu compte a Twitter, els bombers han indicat que és fals que triguessin més de mitja hora en arribar i que els seus registres “marquen 12 minuts entre que es rep l’avís i s’arriba al lloc”.

Durant el propers dies, el departament d´Indústria farà una inspecció de totes les instal·lacions. Les assegurances s’encarregaran d’avaluar els danys econòmics i la seva reparació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada