prat-floritEl prat explotat per Àurea Ponsa situat a les Pardines a Fontaneda va rebre el primer premi del Concurs de prats florits nacional que es va celebrar el passat 16 de juny. Al concurs s’hi van presentar tres prats, i el jurat va valorar la qualitat agronòmica i ecològica de tots tres, animant a altres explotadors a presentar-se a la convocatòria del proper any.

El prat situat a les Pardines a Fontaneda explotat per Àurea Ponsa va aconseguir el primer premi i es presentarà al concurs pirinenc transfronterer de prats florits. En segon lloc va quedar Lluís Alcobé, amb el prat situat al Forn de Canillo, i el jurat va decidir atorgar-li un premi especial pel seu valor cultural. El tercer premi va ser per a Ramaderia del Valira SA pel seu prat situat als cortals de Sispony.

Després d’una primera prova l’any 2013 i el primer concurs nacional l’any 2014, aquest any 2015 ha servit per instaurar les bases pel concurs nacional agrícola de prats florits.

El Concurs de Prats Florits és una iniciativa dels Parcs Naturals Francesos que vol recompensar els prats de dall que tinguin el millor equilibri agroecològic. Incentiva les bones pràctiques agràries i valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat de flora i fauna.

El jurat del concurs va estar format per tècnics del Comú d’Ordino, del CENMA, del Departament d’Agricultura del Govern d’Andorra, l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra i del Parc Natural de l’Ariège.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada