Arxiu

El lliurament de premis del Concurs de prats florits transfronterer 2017 va tenir lloc aquest diumenge a Arròs de Cardós, en el marc de la 7a Fira dels productors del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Per primera vegada, el primer premiat del concurs que engloba els parcs espanyols, francesos i andorrans ha estat un prat andorrà, que és el guanyador del Concurs nacional de prats florits 2017.

En el concurs transfronterer participen els guanyadors del concurs nacional d’Andorra, del Parc National des Pyrénées, del PNR Pyrénées Ariégeoises, de la Comission syndicale de la vallée de Baïgorry, del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de la Chambre d’agriculture du 64.

Així, el Prat de Vidal situat als Plans de Canillo i explotat per Jaume Calvó Casal ha estat el primer premiat. El jurat n’ha valorat el fet que és un prat allunyat de la ciutat, amb una alçada important, rodejat de mur de pedra seca, envoltat d’un camp molt important per la fauna, amb una gestió equilibrada amb zones humides, una producció òptima, un farratge equilibrat amb molt bona densitat i una diversitat florística molt important amb bon recobriment.

El segon classificat del concurs ha estat Erwan Guyetan del Parc National des Pyrénées, i en tercer lloc ha quedat Christelle Record de PNR des Pyrénees Ariegeoises.

El Concurs nacional de prats florits és una iniciativa organitzada pel Departament d’Agricultura amb la col·laboració del Comú d’Ordino, del CENMA, de l’Associació de pagesos i ramaders del Principat d’Andorra i dels Parcs naturals francesos dels Pirineus. Es va engegar amb la voluntat de recompensar els prats de dall o peixeder que tinguin el millor equilibri agroecològic. D’aquesta manera es vol incentivar les bones pràctiques agràries, i es valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat de flora i fauna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada