Un poble català pot ser elegit Millor Poble 2019 d’Espanya

Siurana, Priorat

Espanya compta amb 8.124 municipis, segons ens acaben de recordar en les recents eleccions municipals, dels quals gairebé 5.000 tenen menys de 1.000 habitants. Però entre ells hi ha pobles molt bonics, amb important patrimoni cultural i artístic, amb un entorn natural ben conservat, amb molta activitat dels seus habitants, amb vida … Els criteris per valorar-los són molts i tots són respectables. Ara, la companyia líder en pujaescales per a la llar www.thyssenkrupp-homesolutions.es, que té un compromís en ferm amb la gent gran, principals habitants d’aquests petits pobles, i als quals utilitzar una d’aquestes cadires els permet seguir vivint a casa seva , s’ha proposat triar “El millor Poble 2019” amb menys de 2.000 habitants i això ho han de decidir qui millor ho saben: els que hi viuen.

Avui dia, els pobles envelleixen. És un fet cert i contrastable. A més es manifesta un abandonament pels més joves dels petits pobles a la recerca d’altres grans, amb més serveis i oportunitats o de les ciutats. Molts pobles estan quedant abandonats. En thyssenkrupp Home Solutions aposten per mantenir viva la memòria de les seves tradicions, de la seva gent gran. Per això, s’ha decidit donar un reconeixement al millor poble. Però no a aquests pobles més grans, si no als petits pobles de menys de 2.000 habitants. Perquè per poder “enamorar” cal conèixer-se, i aquests pobles tenen molt a oferir: tradicions, patrimoni, gastronomia, la seva gent, etc.

A través de les xarxes socials de thyssenkrupp Home Solutions: Facebook i Twitter, s’han anat recollint les diferents propostes de pobles, i un cop realitzades les comprovacions oportunes, s’ha posat en marxa la campanya “El Millor Poble 2019”. En aquesta primera edició hi participen 86 pobles. Catalunya compta amb 2, i entre ells pot estar el millor:

Pla d’Urgell
Vilanova de Bellpuig

Priorat:
Siurana

El període de votacions va començar el passat dia 10 de juny i finalitzarà el 10 de juliol a les 23:59 hores. Des d’ara i fins a la finalització del mateix qualsevol persona que ho desitgi podrà triar els seus pobles favorits a través de l’enllaç que apareixerà a www.thyssenkrupp-homesolutions.es o bé accedint directament a la web www.elmejorpueblo.com. Només es podrà votar una vegada al dia per IP.

Un cop finalitzat el període de votació, el pròxim 11 de juliol es proclamarà el guanyador, organitzant uns dies després (data encara per determinar) una roda de premsa juntament amb l’alcalde i la corporació municipal a l’ajuntament del poble guanyador, així com es realitzarà la imposició del guardó que els reconeixerà com el Millor Poble 2019. A més, el guanyador rebrà una dotació de material per al centre social o cultural del municipi per valor de 800 euros que li permeti millorar la qualitat de vida i benestar de la seva gent: joves, nens, gent gran …

Belén Galán, directora de Màrqueting i Comunicació de thyssenkrupp Home Solutions ha dit: “Estem molt orgullosos d’anunciar la nostra nova campanya El Millor Poble 2019, volem posar en valor als petits pobles, la seva cultura, la seva tradicions, la seva gent, la seva vida i tot el que han d’oferir-nos. En aquesta primera edició ens sentim molt contents de poder comptar amb 2 pobles de Catalunya i esperem una alta participació per part de tots els catalans que demostraran que continuen sent uns apassionats dels seus costums, que s’estimen les seves tradicions i els seus pobles. Al final, el guanyador serà aquell que tingui la major capacitat d’involucrar a tots els seus veïns, als seus familiars i amics, a tots aquells que d’alguna manera estan relacionats amb ell o que, simplement, són uns enamorats del municipi, de la seva regió i de la seva cultura “.