“Un petó de bona nit!”

Coberta del llibre infantil "Un petó de bona nit!"
Coberta del llibre infantil “Un petó de bona nit!”

Títol: Un petó de bona nit!
Escriptora: Amy Hest
Il·lustradora: Anita Jeram
Editorial: Kókinos
Pàgines: 32
Edat: Per als més petits

Una nit fosca i plujosa a la caseta blanca del carrer de la Prunera, la mare ossa posa a dormir en Sam. Cada nit repeteixen el mateix ritual: una lectura en veu alta, una manteta que abriga el cos d’en Sam, uns ninots de peluix per a abraçar, un got de llet calenta… Però, sempre hi ha alguna cosa que falta.

Un petó de bona nit és un àlbum destinat als més petits per a acompanyar-los a anar dormir. El tendre relat està protagonitzat per animals antropomòrfics, i ens recorda Bona nit, lluna, de Margaret Wise Brown i Clement Hurd pel ritme lent i l’aparença d’alguns objectes. El llibre, publicat per primer cop fa més de quaranta anys, és també tot un clàssic de la literatura infantil anglosaxona. La narració d’Amy Hest, amb nombrosos diàlegs, repeticions i onomatopeies, està inspirada en fets reals viscuts per aquesta antiga bibliotecària de la NYC Library i el seu fill Sam.

Les il·lustracions d’Anita Jeram estan elaborades amb pintura acrílica, i tant aquesta tècnica com el color aporten unes imatges plenes de calor i de contrast. Aquesta nova proposta s’allunya dels pastels i tons suaus que Jeram utilitza en altres obres com Endevina com t’estimo. Aquí, l’artista britànica explora la dicotomia entre el dins i fora, l’escalfor de la llar en contraposició al fred de tardor, i les paraules dolces en comptes dels sorolls del vent i de la pluja exteriors. L’àlbum és una oda maternal de devoció i paciència que embolcalla, amb una temàtica propera, petits i grans.Cristina Correro / Clijcat / Faristol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]