Ensurt a una zona forestal d’Auvinyà per un incendi que ha cremat entre 250 i 300 metres quadrats. El foc s’ha originat a primera hora de la tarda, tot apunta que per culpa d’un petard. Els bombers hi han destinat tres mitjans terrestres i un d’aeri per extingir-lo.

Un petard hauria estat la causa d’un petit incendi forestal a la zona d’Auvinyà, a Sant Julià de Lòria, que, afortunadament, ha quedat en un ensurt i ja ha estat extingit. Això sí, ha estat necessària la intervenció de tres dotacions de vehicles terrestres dels bombers i d’un helicòpter, que ha estat el primer a remullar la zona afectada pel foc.

Els efectius del servei d’emergències han rebut l’avís a les tres de la tarda i ràpidament s’han desplaçat a la zona. Segons fonts del cos, la superfície cremada ha estat d’entre 250 i 300 metres quadrats. El foc s’ha sufocat de seguida. Cal recordar que el mapa del Sarif, el Sistema d’Avaluació del Risc d’Incendi Forestal a Andorra, alerta de risc d’incendi alt, molt alt o extrem a totes les parròquies. Per aquest motiu, i amb col·laboració dels bombers i del Cenma, Protecció Civil va activar el passat dijous el protocol d’actuació d’incendis forestals. Per tant, continua prohibit fer foc al bosc i l’ús de pirotècnia a zones forestals.